19. veljače 2018

Održan sedmi pješački pohod Bjelovar – Zrinski Topolovac

Povodom Europskog tjedna mobilnosti, volonteri Društva Zrinski u srcu Bjelovar i članovi planinarskog društva Bilogora Bjelovar ponovo su uspješno proveli aktivnosti na organizaciji pješačkog pohoda do cilja u Zrinskom Topolovcu.

Riječ je tradicionalnom pješačkom pohodu koji je i ove godine imao za cilj prikupiti financijska sredstva u obliku donacija i dotacija kako bi izgradili  izletište na bilogorskom vrhu Severin u Zrinskom Topolovcu.

Građanima Grada Bjelovara i okolice upućen je javni poziv na pješačenje, odnosno kretanje bez automobila, kako bi u život proveli preporuku Europske komisije o smanjenju zagađivanja zraka i okoliša i barem jedan dan iskoristili za hodanje prirodom i povezivanje s njom u korist jačanja psihofizičkih sposobnosti.

Pješački pohod je ostvaren protekle nedjelje, a u njemu je sudjelovalo 25 osoba, koje su hodom prešle 25 kilometara. Kako bi pješački pohod bio lakši, na pola puta je podijeljen “vinogradarski doručak” ispod nadstrešnice obitelji Blažeković u Visovima.

Volonterke Društva Zrinski u srcu pripremile su za sudionike domaće namirnice, kojima su se  hranili vinogradari (domaći kruh, sir, slanina i luk).

Dobrodošlicu na cilju u Zrinskom Topolovcu su pored članova Društva Zrinski u srcu upriličile načelnica Općine Zrinski Topolovac gospođa Jasna Mikles Horvat i zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Valna Bastijančić Erjavec.

 Sudionicima pješačenja uputile su čestitke na uspješnom podvigu, a organizatoru pohvale uz nadu da će se tradicija uspješno nastaviti.

Uz odmor i razonodu nije nedostajalo pjesme i smijeha.

Manifestaciju aktivnosti u prirodi u korist očuvanja zdravlja podupire Bjelovarsko-bilogorska županija, Grad Bjelovar i Gradsko društvo crvenog križa.

 

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *