21. svibnja 2018

Društvo Naša djeca Čazma sudjelovalo na 21. smotri dječjeg stvaralaštva

Društvo Naša djeca Čazma sudjelovalo je na 21. smotri dječjeg stvaralaštva koja je održana od 20. do 22. listopada u Poreču. Radni naziv “Radost, igra i stvaralaštvo djece” opravdao je nastup dramske družine DND Čazma koji se predstavio igrokazom SMJEHOTRANS. Glasan smijeh i iskreni pljesak publike stvorio je dodatnu motivaciju malim glumcima, a osvrt stručnjaka na okruglom stolu dao vjetar u leđa njihovoj voditeljici Ivani Popilovski. Članice prosudbenog povjerenstva, Ksenija Rožman, dramska pedagoginja i Desanka Virant, poznata plesna pedagoginja i koreografkinja obje s velikim kazališnim iskustvom od Centra za mlade Ribnjak, preko ZKM-a do kazališta Mala scena, koje od početaka prate scensko stvaralaštvo DND-ovaca, imale su za SMJEHOTRANS samo riječi hvale.

– Sve su to lekcije života, najbolje škole kazališta. Vi ste prikazali galeriju likova, a djeca to silno vole. Toliko ste točno napravili jedan komentar na svijet odraslih. To je bila ironija, jedna parodija na svijet odraslih, humor iz života – dio je riječi hvale Ksenije Rožman.

– Ovo je velika grupa i čestitam vam na ujednačenosti. Kao da nam naša sudbina, DND-ovska, kazalișna, scenska ne da da kažem savršeni ste. Ne da nam. Zašto? Zato da se možemo sljedeće godine vidjeti u istom poslu. Vi sad imate teren, takav teren. Takve glumčine, sretne glumčine.” – nastavila je Rožman. Iz DND Čazma ponosno poručuju: Opravdali smo dano nam povjerenje i predstavili Čazmu u najboljem mogućem svjetlu. Zahvaljujemo Čazmatransu i Gradu Čazmi na osiguranom prijevozu u Poreč, bez čije pomoći ovo ne bismo mogli ostvariti. Volonterski rad i entuzijazam Ivane Popilovski i velikih, malih glumaca višestruko se isplatio.

Izvor informacija: Grad Čazma


 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *