23. travnja 2018

TJEDNA INFORMACIJA PU bjelovarsko-bilogorske od 24. do 30. srpnja 2017. godine

TJEDNA INFORMACIJA

 

U razdoblju od 24. do 30. srpnja 2017. godine iz područja rada općeg kriminaliteta evidentirano je 23 kaznih djelo i jedno kaznena djela gospodarskog kriminaliteta.

 

U razdoblju od  24. do 30. srpnja  2017. godine, na području Policijske uprave evidentirano je 11 narušavanja javnog reda i mira, kojom prilikom je počinjeno 11 prekršaja, od strane 15 počinitelja. Prekršaji su počinjeni uglavnom po članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (svađa, tuča, vika), a stanje po policijskim postajama je sljedeće:

  • PP Bjelovar   10 prekršaja         –           13 počinitelja,
  • PP G. Polje     1 prekršaj            –             2 počinitelja.
 

BROJ PROMETNIH NESREĆA I POSLJEDICE

Na području PU od 24. do 30. srpnja  2017. godine dogodile su se 24 prometne nesreće, od toga i sa poginulom osobom i 9 prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 5 osoba zadobilo je teške tjelesne ozljede, a 13 osoba lake tjelesne ozljede te 14 prometnih nesreća sa materijalnom štetom.

 

 

Prometne nesreće po policijskim postajama

  • PPRP Bjelovar –  15 prometnih nesreća (5 sa ozlijeđenim osobama),
  • PP Čazma    –    2 prometne nesreće (1 sa poginulom osobom),
  • PP Daruvar –    2 prometne nesreće (1 sa ozlijeđenim osobama),
  • PP Garešnica –    3 prometne nesreće (1 sa ozlijeđenim osobama),
  • PP Polje –    2 prometne nesreće (2 sa ozlijeđenim osobama),

 

Okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama

 

Najčešći uzroci prometnih nesreća su neprilagođena brzina -8 PN, nepoštivanje prednosti prolaska –4 PN, neočekivana pojava opasnosti na cesti – 3 PN, nepropisno uključivanje u promet, nepropisna vožnja unatrag i nepropisno mimoilaženje po 2 PN itd.

Vremenska ugroženost

Po danima, prometne nesreće su se događale u ponedjeljak -0, utorak -4, srijedu -2, četvrtak -7, petak -7, subotu -1 i nedjelju -3.

U prometnim nesrećama 3 vozača sudjelovala su pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,31 g/kg evidentirana je na području PPRP Bjelovar.

U razmatranom razdoblju, na području policijske uprave na mjestu počinjenja prekršaja uhićena su 2 vozača koja su učestalo činili najteže prekršaje u prometu, a u posebne prostorije radi zadržavanja do prestanka djelovanja opojnih sredstava smješten je 1 vozač.

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *