23. travnja 2018

TJEDNA INFORMACIJA PU bjelovarsko-bilogorske od 14. do 20. kolovoza 2017. godine

U proteklom tjednu policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirali su i kriminalistički obradili 26 kaznenih djela od kojih su sva iz područja rada općeg kriminaliteta.

 

                   STANJE JAVNOG REDA I MIRA

 

U razdoblju od  14. do 20. kolovoza  2017. godine, na području Policijske uprave evidentirano je 9 narušavanja javnog reda i mira, kojom prilikom je počinjeno 9 prekršaja, od strane 9 počinitelja. Prekršaji su počinjeni uglavnom po članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (svađa, tuča, vika), a stanje po policijskim postajama je sljedeće:

  • PP Bjelovar                   7 prekršaja         –             7 počinitelja,
  • PP Čazma                      1 prekršaj           –             1 počinitelj,
  • PP Garešnica                1 prekršaj           –             1 počinitelj.

 

BROJ PROMETNIH NESREĆA I POSLJEDICE

Na području PU od 14. do 20. kolovoza 2017. godine dogodilo se 20 prometnih nesreća, od toga 3 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a 8 osoba lake tjelesne ozljede te 17 prometna nesreća sa materijalnom štetom. 

 

          Prometne nesreće po policijskim postajama

 

  • PPRP Bjelovar –   5 prometnih nesreća,
  • PP Čazma    –   3 prometne nesreće, (2 sa ozlijeđenim osobama),
  • PP Daruvar –   4 prometne nesreće, 1 sa ozlijeđenim osobama),
  • PP Garešnica –   4 prometne nesreće,
  • PP Polje –   4 prometne nesreće.

 

          Okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama

 

Najčešći uzroci prometnih nesreća su nepoštivanje prednosti prolaska – 4 PN,  neprilagođena brzina – 4 PN, nepropisno pretjecanje – 3 PN, neočekivana pojava opasnosti na cesti – 3 PN, nepropisno uključivanje u promet – 2 PN itd.

 

          Vremenska ugroženost

 

Po danima, prometne nesreće su se događale u ponedjeljak -4, utorak -3, srijedu -2, četvrtak -6, petak -2, subotu -2 i nedjelju -1.

U prometnim nesrećama 2 vozača sudjelovala su pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,98 g/kg evidentirana je na području PP Daruvar.

U razmatranom razdoblju, na području policijske uprave na mjestu počinjenja prekršaja uhićeno je 6 vozača koja su učestalo činili najteže prekršaje u prometu, a u posebne prostorije radi zadržavanja do prestanka djelovanja opojnih sredstava nije bio smješten niti jedan vozač.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *