23. travnja 2018

TJEDNA INFORMACIJA PU bjelovarsko-bilogorske od 09. do 15. listopada 2017. godine

U razdoblju od 09. do 15. listopada 2017. godine iz područja rada općeg kriminaliteta evidentirano je 19 kaznenih djela te jedno kazneno djelo iz domene organiziranog kriminaliteta.    

 

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

 

U razdoblju od  09. do 15. listopada 2017. godine, na području Policijske uprave evidentirano je 8 narušavanja javnog reda i mira, kojom prilikom je počinjeno 8 prekršaja, od strane 8 počinitelja. Prekršaji su počinjeni uglavnom po članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (svađa, tuča, vika), a stanje po policijskim postajama je sljedeće:

  • PP Bjelovar                5 prekršaja                –               5 počinitelja,
  • PP Garešnica                3 prekršaja             –               3 počinitelja.
 

BROJ PROMETNIH NESREĆA I POSLJEDICE

Na području PU od 09. do 15. listopada 2017. godine dogodila se 21 prometna nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama  u kojima su 3 osobe zadobile lake tjelesne ozljede te 18 prometnih nesreća sa materijalnom štetom.

          

 

Prometne nesreće po policijskim postajama

  • PPRP Bjelovar  –     6 prometnih nesreća,
  • PP Čazma          –     4 prometne nesreće, (1 sa ozlijeđenim osobama),
  • PP Daruvar       –     6 prometnih nesreća, (1 sa ozlijeđenim osobama),
  • PP Garešnica   –     3 prometne nesreće, (1 sa ozlijeđenim osobama),
  • PP Polje            –     2 prometne nesreće.

 

Okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama

Najčešći uzroci prometnih nesreća su neprilagođena brzina -5 PN,  neočekivana pojava opasnosti na cesti –3 PN,   nepoštivanje prednosti prolaza –3 PN, nepropisno uključivanje u promet -3 PN  itd.

Vremenska ugroženost

Po danima, prometne nesreće su se događale u ponedjeljak -3, utorak -3, srijedu -1, četvrtak -4, petak -1, subotu -7 i nedjelju -2        .

U prometnim nesrećama jedan vozač na području PPRP Bjelovar bio je pod utjecajem alkohola a izmjerena koncentraciji iznosila je 2,01 g/kg alkohola u organizmu.

U razmatranom razdoblju, na području policijske uprave na mjestu počinjenja prekršaja uhićeno je 6 vozača koji su učestalo činili najteže prekršaje u prometu, a u posebne prostorije radi zadržavanja do prestanka djelovanja opojnih sredstava smješteno  je 5 vozača.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *