25. travnja 2018

TJEDNA INFORMACIJA PU bjelovarsko-bilogorske od 10. do 16. srpnja 2017. godine

 

U proteklom tjednu policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirali su i kriminalistički obradili 20 kaznenih djela od kojih su 19 iz područja rada općeg kriminaliteta i jedno iz područja rada gospodarskog kriminaliteta.

 

            STANJE JAVNOG REDA I MIRA

 

U razdoblju od 10. do 16. srpnja 2017. godine, na području Policijske uprave evidentirano je 3 narušavanja javnog reda i mira, kojom prilikom je počinjeno 3 prekršaja, od strane 3 počinitelja. Prekršaji su počinjeni uglavnom po članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (svađa, tuča, vika), a stanje po policijskim postajama je sljedeće:

  • PP Bjelovar                2 prekršaja         –             2 počinitelja,
  • PP Garešnica                1 prekršaj           –             1 počinitelj.
 

BROJ PROMETNIH NESREĆA I POSLJEDICE

          Na području PU od 10. do 16. srpnja 2017. godine dogodilo se 13 prometnih nesreća, od toga 5 prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a 7 osoba lake tjelesne ozljede te 8 prometnih nesreća sa materijalnom štetom.

 

 

          Prometne nesreće po policijskim postajama

 

  • PPRP Bjelovar –  8 prometne nesreće (5 sa ozlijeđenim osobama),
  • PP Čazma    –  0 prometna nesreća,
  • PP Daruvar –  3 prometne nesreće,
  • PP Garešnica –  1 prometna nesreća,
  • PP Polje –  1 prometna nesreća

 

 

Okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama

 

Najčešći uzroci prometnih nesreća su nepropisno kretanje vozila na kolniku – 3 PN, neprilagođena brzina i nepoštivanje prednosti prolaska – po 2 PN, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisno mimoilaženje, nepropisna vožnja unatrag i neočekivana pojava opasnosti na cesti – po 1 PN,  ostale greške vozača – 2 PN.

 

Vremenska ugroženost

Po danima, prometne nesreće su se događale u ponedjeljak – 2, utorak – 3, srijedu – 2, četvrtak – 0, petak – 2, subotu – 3 i nedjelju – 1.

U prometnim nesrećama 2 vozača sudjelovala su pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 2,23 g/kg evidentirana je na području PP Daruvar.

U razmatranom razdoblju, na području policijske uprave na mjestu počinjenja prekršaja uhićena su 4 vozača koji su učestalo činili najteže prekršaje u prometu, a u posebne prostorije radi zadržavanja do prestanka djelovanja opojnih sredstava smještena su 2 vozača.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *