23. travnja 2018

Tjedna informacija iz PU bjelovarsko-bilogorske – od 22. do 28. siječnja 2018

 

U proteklom tjednu policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirali su i kriminalistički obradili 21 kazno djelo od kojih su 20 iz područja rada općeg kriminaliteta i jedno iz područja rada organiziranog kriminaliteta.

 

            STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U razdoblju od 22. do 28. siječnja 2018. godine, na području Policijske uprave evidentirano je 5 narušavanja javnog reda i mira, kojom prilikom je počinjeno 6 prekršaja, od strane 6 počinitelja. Prekršaji su počinjeni uglavnom po članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (svađa, tuča, vika), a stanje po policijskim postajama je sljedeće:

  • PP Bjelovar                5 prekršaja                 –               5 počinitelja,
  • PP G. Polje                 1 prekršaj                    –              1 počinitelj.
 

 

BROJ PROMETNIH NESREĆA I POSLJEDICE

 

Na području PU od  22. do 28. siječnja  2018. godine dogodilo se 15 prometnih nesreća, od 2  s ozlijeđenim osobama  u kojima su 1 osoba zadobile lake tjelesne ozljede, dok 1 osoba teške tjelesne ozljede.

 

Prometne nesreće po policijskim postajama

  • PPRP Bjelovar    –     10 prometnih nesreća, (1 sa ozlijeđenom osobom)
  • PP Čazma            –       1 prometna nesreća,
  • PP Daruvar         –       1 prometna nesreća, (1 sa ozlijeđenom osobom)
  • PP Garešnica      –       3 prometne nesreće,
  • PP G. Polje          –       0  prometnih nesreća.

 

Okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama

 

Najčešći uzroci prometnih nesreća su:  neočekivana pojava opasnosti na cesti –naleti na divljač  -9 PN,  brzina neprimjerena uvjetima i stanju ceste -1 PN, nepropisna vožnja unatrag -1 PN,  nepropisno skretanje -1PN, ne poštivanje prednosti prolaska -1 PN, ne propisno uključivanje u promet -1PN, te ostale greške vozača -1PN.

 

            Vremenska ugroženost

Po danima, prometne nesreće su se događale u ponedjeljak -3, utorak -0, srijedu -4, četvrtak -1, petak -4, subotu -3 i nedjelju -0.

U prometnim nesrećama evidentirana je najveća koncentracija vozača pod utjecajem alkohola u iznosu od 1,93 g/kg alkohola u izdahnutom zraku i to na području PP Čazma.

U razmatranom razdoblju, na području policijske uprave na mjestu počinjenja prekršaja uhićeno je 2 vozača koji su učestalo činili najteže prekršaje u prometu, a u posebne prostorije radi zadržavanja do prestanka djelovanja opojnih sredstava smješteno je također 2 vozača.

Izvor informacija: PU bjelovarsko-bilogorska  

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *