23. travnja 2018

TJEDNA INFORMACIJA IZ PU BJELOVARSKO-BILOGORSKE OD 15. do 21. SVIBNJA 2017. GODINE

 

U proteklom tjednu policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirali su i kriminalistički obradili 32 kaznena djela od kojih su 28 iz područja rada općeg kriminaliteta, po dva iz područja rada gospodarskog kriminaliteta i kriminaliteta droga.

             STANJE JAVNOG REDA I MIRA

 

U razdoblju od 15. do 21. svibnja 2017. godine, na području Policijske uprave evidentirana su 12 narušavanja javnog reda i mira, kojom prilikom je počinjeno 13 prekršaja, od strane 16 počinitelja. Prekršaji su počinjeni uglavnom po članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (svađa, tuča, vika), a stanje po policijskim postajama je sljedeće:

  • PP Bjelovar                7 prekršaja             –                   7 počinitelja,
  • PP Garešnica             3 prekršaja             –                   6 počinitelja,
  • PP G. Polje                 3 prekršaja             –                   3 počinitelja.
 
BROJ PROMETNIH NESREĆA I POSLJEDICE

Na području PU od 15. do 21. svibnja 2017. godine dogodilo se 16 prometnih nesreća, od čega 4 prometne nesreće  s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile teške tjelesne ozljede i 2 osobe lake te 12 prometne nesreće sa materijalnom štetom.

 

Prometne nesreće po policijskim postajama

  • PPRP Bjelovar        – 7 prometnih nesreća (3 sa ozlijeđenim osobama),
  • PP Čazma                – 1 prometna nesreća,
  • PP Daruvar              – 5 prometnih nesreća, (1 sa ozlijeđenim osobama),
  • PP Garešnica           – 3 prometne nesreće,
  • PP G. Polje               – 0 prometnih nesreća.

 

Okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama

 

Najčešći uzroci prometnih nesreća su nepoštivanje prednosti prolaza – 6 PN, neočekivana pojava opasnosti na cesti – 4 PN, nepropisna vožnja unazad -3  PN itd.

 

Vremenska ugroženost

Po danima, prometne nesreće su se događale u ponedjeljak -1, utorak -3, srijedu -2, četvrtak -3, petak -3, subotu -1 i nedjelju -3.

U prometnim nesrećama 3 vozača sudjelovala su pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,07 g/kg evidentirana je na području PPRP Bjelovar.

U razmatranom razdoblju, na području policijske uprave na mjestu počinjenja prekršaja uhićen je 1 vozač koji je učestalo činio najteže prekršaje u prometu, a u posebne prostorije radi zadržavanja do prestanka djelovanja opojnih sredstava nije smješten niti jedan vozač.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *