19. travnja 2018

Županijski poduzetnici i obrtnici pozvani da se jave na natječaj za obnovu županijskih škola i domova zdravlja

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs održao je radni sastanak na kojem je sa suradnicima i predsjednicima Gospodarske i Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije Jakovom Ćorićem i Goranom Grgićem dogovarao obnovu županijskih škola i domova zdravlja. Naime, Županija ulazi u projekt obnove navedenih ustanova vrijedan 34 milijuna kuna. Novac je osiguran iz europskih fondova, a na sastanak održan u utorak 7. studenog s predstavnicima obrtničkog i gospodarskog sektora imao je cilj upoznati lokalne obrtnike i poduzetnike s natječajima koji uskoro kreću u raspisivanje kako bi bili spremni javiti se na njih.

– Pred nama je najveći ciklus investicija u posljednjih 10 godina. On će dati jedan novi standard za naše školstvo i zdravstvo. Tu želimo uzeti u obzir i naše obrtnike i poduzetnike koji su registrirani za izvođenje radova. Prezentirali smo im mogućnost prijave na radove, i vjerujem da će biti zainteresirane te da ćemo izabrati najbolje. U kratko vrijeme objavit ćemo poziv za natječaje na koje očekujemo upravo njihovu prijavu. Time ćemo nastaviti aktivnost građevinskog sektora nakon također velikog projekta bazena u Velikom Grđevcu gdje su se naši obrtnici pokazali kao kvalitetni i oni koji poštuju rokove. To dobro iskustvo želimo nastaviti i dalje, rekao je župan Damir Bajs.

Predsjednik Županijske Gospodarske komore Bjelovar Jakov Ćorić napomenuo je kako je ovo dobar put za županijske tvrtke koje se nakon poraća tek obnavljaju kroz prošlih nekoliko godina. Ta je situacija posebno izražena kod tvrtki koje se bave visokogradnjom.

– Kroz prošlih nekoliko sastanaka okupili smo poduzetnike iz niskogradnje i visokogradnje koji su izrazili velik interes za prijavu na ovaj natječaj te time doprinesu svom razvoju i lokalnoj zajednici. Ovakve projekte treba podržati i naše tvrtke će se javiti ili individualno ili kao zajednica ponuditelja. To je, kako kaže župan, i trening za prijavu na buduće natječaje koji će možda biti i većeg obujma, rekao je Jakov Ćorić.

Goran Grgić, predsjednik Županijske Obrtničke komore istaknuo je kako je ovo prvi put da je netko ovako ozbiljno ponudio posao obrtnicima i da se od njih traži sudjelovanje. Također je dodao kako su obrtnici diljem županije veoma zainteresirani za prijavu na navedene natječaje.

– Važno je da se ovim projektima mogu napuniti sadašnji i budući kapaciteti, te da naši obrtnici mogu imati nekakvu garanciju za razvoj, daljnja ulaganja i zapošljavanja koja već polako rastu. Ovakvi zajednički dogovori su naprosto sjajna star, rekao je Goran Grgić.

Predstavnici obrtnika i poduzetnika Ivan Marković i Dragutin Kostanjček zahvalili su se na organizaciji i dogovoru te rekli kako se vide u ovim natječajima i kako smatraju da mogu ispuniti sve uvjete.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *