21. ožujka 2018

Župan Damir Bajs uručio ključeve novih pet vozila za potrebe Doma zdravlja BBŽ

Utorak, 16. siječnja ispred Zavoda za hitnu medicinu BBŽ, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u prisustvu ravnateljice Doma zdravlja BBŽ Ljubice Čaić uručio je ključeve za 5 novih sanitarnih vozila za potrebe Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Riječ je o 4 nova sanitetska vozila s dva ležaja i jednim kombi vozilom koje je u potpunosti prilagođeno osobama s invaliditetom, a namijenjeno prijevozu pacijenata na dijalizu.

Ukupna vrijednost svih 5 vozila je 1,6 milijuna kuna.

Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije sukladno potrebama i mogućnostima obnavlja vozni park, a trenutno raspolažu s 30 sanitetskih vozila, od kojih su 3 vozila za potrebe prijevoza pacijenata na dijalizu. Nova vozila su uvijek pouzdana, a dodatna oprema izuzetno važna za pacijente, rekla je Ljubica Čaić, ravnateljica Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije i dodala:

___________________________________________________________________

Budući da vozila Doma zdravlja mjesečno prelaze veliku kilometražu, vozni park je konstantno potrebno obnavljati, prvenstveno zbog sigurnosti prijevoza kako pacijenata tako i zasposlenika Doma zdravlja. Više o tome rekao je župan Damir Bajs.

– Dom zdravlja ima jedan od vrlo važnih funkcija, a to je organizacija sanitetske službe. Moram reći kako naša 23 tima naprave gotovo 1,5 milijuna kilometara godišnje. Novih 5 vozila ući će u našu flotu. To su posebno opremljena vozila, a svako vrijedi oko 300 000 kuna i ukupna nabavna vrijednost je 1,6 milijuna kuna.  Time osiguravamo siguran prijevoz, kako za naše pacijente, tako i za timove koji u njima rade, rekao je župan te izrazio svoje zadovoljstvo i očekivanja za buduće zanavljanje vozila.

– Zadovoljstvo mi je danas da smo mogli predati ta vozila našim vozačima i našim timovima. Očekujem da ćemo nastaviti sa zanavljanjem naših vozila sukladno s potrebama.

___________________________________________________________________

 

Novim vozilom zadovoljan je i Pero Ćosić, vozač u Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Mjesečno napravim 7 do 8 tisuća kilometara i stoga sam zadovoljan s novim vozilom, jer to je sigurnost za pacijente, a posebno kada je riječ o novoj dodatnoj opremi koja je izuzetno važna za prijevoz pacijenata. Najbitnija je sigurnost pacijenata, a nova vozila su puno sigurnija i puno bolja. Pacijentima je udobnije, radi klima, radi grijanje, dok na starim vozilima često moramo popravljati.

Povećanje skrbi i novi standard liječenja u Domu zdravlja BBŽ-a ne očituje se samo kroz brigu obnove voznog parka, već i kroz pojačana ulaganja osnivača Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije. Tako su tijekom prošle godine obnovljene sve ambulante Doma zdravlja na području županije.

Ove godine slijedi obnova četiri velika Doma zdravlja, u Čazmi, Daruvaru, Grubišnom Polju i Garešnici putem projekta “Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije” i samih sredstava Bjelovarsko-bilogorske županijje, ukupno vrijednog 11,5 milijuna kuna.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija želi osigurati jednak standard u liječenju građana, kako u ruralnim tako i u urbanim sredinama. Uz navedenu obnovu, kreće i gradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *