21. svibnja 2018

Zlato za zlatnu bjelovarsku rukometnu mladež na državnom prvenstvu u rukometu u Poreču

Mlade nade bjelovarskog rukometa briljirale na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske za školsku godinu 2017./2018

 

Nemaju se čega bojati ljubitelji rukometa i štovatelji domaćeg Rukometnog kluba s prestižnom poviješću i najvećim svjetskim rezultatima. Izvjesno je da će se iz kvalitetne mladeži koja odrasta u bjelovarskim rukometnim dvoranama iznjedriti nova generacija mladih kvalitetnih sportaša. U njih se dakako već puno uložilo i još će trebati njegovati njihovu iznimnu darovitost. Bjelovar se godinama ponosi svojim rukometašima koji su pronijeli ime i slavu svoga grada, a sigurno će tako biti i u budućnosti jer s ponosom se može podičiti mladom rukometnom snagom Rukometnog kluba Bjelovar koji su ovaj tjedan u Poreču na završnici Državnog prvenstva u rukometu, školskih sportskih društava osnovnih škola, osvojili zlatnu medalju.  Riječ je o mladim i uspješnim rukometašima iz RK Bjelovar koju čine tri generacije 2002., 2004.. i 2006. godište. Kako bi se plasirali na Državno prvenstvo, dečki su prošli tri razine natjecanja – gradsko, županijsko i poludržavno. Nakon niza pobjeda slijede i ove na državnom, gdje su pokazali snagu bjelovarskog rukometa pobjedivši sve svoje protivnike i dosegnuli najveći vrh u rukometu- zlatni pehar,  najveću nagradu za svoj klub, školu, grad i županiju.

Zlatne pobjednike i najbolu učiteljicu Romanu Skender dočekali su roditelji, ravnatelj IV. osnovne škole Bjelovar, treneri RK Bjelovar i zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić.

Ravnatelj škole Nikola Margetić s ponosom je rekao:

– Pratio sam sve i uvjerljivo ste pobjeđivali s 10-12 razlike i odmah sam rekao “Ovo je opasno”, pobjeda je sigurna, malo je koji ravnatelj ovo doživio. 

 

Sreću nije krila ni učiteljica zlatnih dečki, Romana Skender.

_________________________________________________________________

Sretan je bio i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

__________________________________________________________________

Evo što kaže trener RK Bjelovar Davor Lamza.

___________________________________________________________________

Nakon veselog dočeka na autobusnom kolodvoru u Bjelovaru, svi zajedno uputili su se u IV. osnovnu školu Bjelovar, gdje je ravnatelj pripremio veliki doček za svoje zlatne dečke.

Zahvaljujući novom vodstvu IV. osnovne škole, ravnatelju Nikoli Margetiću koji ima sluha za sve, za nastavnike, trenere, a posebno za djecu, ova škola postala je ponos nadarene djece, od sporta do uspješnih rezultata u povijesti, informatici, robotici te mnogim drugim predmetima.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *