19. travnja 2018

Žene Paljevine organizirale druženje s mještanima uz tradicijske božićne običaje

U nizu svojih aktivnosti, žene Paljevine organizirale su druženje za mještane u Mjesnom domu uoči blagdana Božića. U sklopu programa upriličile su prikaz tradicijskih božićnih običaja, koji su mnogi zaboravili kako su naši stari obilježavali rođenje Isusa Krista.

– Ovo su običaji našeg kraja koji se vežu uz blagdan Božića i prenose se godinama s koljena na koljeno. Na nama je da očuvamo tradiciju od zaborava kako bi našoj djeci ostavili nešto vrijedno, poručile su članice Udruge žena Paljevine.

Uz pjevanje božićnih pjesama, darivanje djece, žene su pripremile i tradicionalnu hranu, božićne kolače i sve one radosti koje nas vesele u iščekivanju najvećeg blagdana Božića.

Predblagdanskom druženju pridružio se župnik David Andreić, načelnik općine Ivanska, Željko Mavrin i bivši načelnik Josip Bartolčić.

Kao i uvijek, poklone za djecu pripremila je bjelovarska tvrtka Koestlin.

__________________________________________________________________

 

Povezani članci

1 Komentar

  1. Bernardica

    Lijepo je čitati kako netko ulaže trud u očuvanje tadicije i baštine!
    Malo je manje lijepo što novinar i uredništvo na informativnoj razini ne zna razliku između Božića i Uskrsa…nije Božić najveći blagdan…o tom se u janim medijima govori i čita od 1991. :)) oni kojima je stalo..

    Repliciraj

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *