24. svibnja 2018

Zbrinjavanje otpada i prometna povezanost potaknule suradnju dvaju župana, bjelovarsko-bilogorskog i virovitičko-podravskog

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održan je radni sastanak bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa i virovitičko-podravskog župana Igora Androvića. Na sastanku su nazočili i suradnici dvaju župana, a tema je bila zajednički projekti Bjelovarsko-bilogorske županije i Virovitičko-podravske županije.

Ovo je prvi sastanak Bajsa i Androvića o bitnim i aktualnim temama dviju županija.

Tako je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs istaknuo da je dobro da županije surađuju i da pokušaju ostvariti projekte koji su bitni za ove dvije županije, ali i njihove građane.

– Bilo je niz tema, ali dvije su posebno bitne. Riječ je o zbrinjavanju otpada i prometnoj povezanosti.

 

Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije složio se s Bajsom, istaknuvši da su ova dva projekta najvažnija za ove dvije županije.

 

Nakon što su župani iznijeli detalje s radnog sastanka, postavljeno je pitanje vezano za Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica u Virovitičko-podravskoj županiji, točnije hoće li župani na sastanku s ministrom Zaštite i okoliša tražiti preispitivanje odluke o RCGO Piškornica.

Odgovorio je župan Damir Bajs.

 

Drugo pitanje bilo je vezano za prometnu povezanost, odnosno za studiju isplativosti i opravdanosti za brzu cestu koja je bila naručena 1993. godine, od strane Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske županije i Hrvatskih cesta i koja je bila napravljena 1995. , a nakon toga se ništa nije pokrenulo do današnjeg dana kada je naručena nova studija isplativost od strane Hrvatskih cesta, pa je novinare zanimalo odnosi li se ta studija na brzu cestu ili autocestu?

Župan Damir Bajs je rekao da se cesta do Bjelovara nalazi u Strategiji razvitka Republike Hrvatske kao objekt koji se mora napraviti.

Što se tiče ovog pitanja, virovitičko-podravski župan Igor Andrović je rekao da ne zna što je bilo 1993. godine, ali zna što se sada dešava.

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *