21. ožujka 2018

Završeni radovi na V. osnovnoj školi, ravnateljica zadovoljna što Grad neprestano ulaže u njihovu školu

Bili smo svjedoci obnove koju je prolazila zgrada V. osnovne škole Bjelovar. Radovi na pročelju, podrumskom dijelu zgrade i kupaonici u stacionarnom dijelu glavne zgrade su dovršeni, a školu je u četvrtak 16. studenog obišao gradonačelnik Dario Hrebak kako bi se uvjerio u završene projekte.

– Grad Bjelovar je uložio 433.000 kuna za obnovu pročelja, a uložili smo i u obnovu podruma, a u obnovu kupaonice dodatnih 56.000 kuna, sve kako bi djeca ovdje imala primjeren standard. Naknadno smo se prijavili na natječaje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za poboljšavanje uvjeta u školstvu, i dobili smo potporu od 500.000 kuna za dva projekta, od kojih je jedan sanacija vlage u II. osnovnoj školi, a drugi upravo ovaj. Danas smo obavili pregled izvedenih radova i drago nam je što su sad obnovljeni i dostupni dodatni kapaciteti za korisnike, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

 

V. osnovna škola ima 67 korisnika, od kojih 20 ostaje u stacionarnom dijelu zgrade tijekom radnog tjedna. Potpuno prilagođena kupaonica za osobe s invaliditetom u tom dijelu zgrade puno znači za korisnike i daljnje funkcioniranje škole.

– Zgrada je stara preko 120 godina, i izuzetno smo zahvalni što Grad neprestano ulaže u našu ustanovu kako bi se ona mogla koristiti na primjeren način, i kako bi bila adekvatan dom za naših dvadeset korisnika koji ovdje preko radnog tjedna moraju živjeti i boraviti, rekla je ravnateljica škole Jasmina Vuković.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *