21. ožujka 2018

Završena energetska obnova Dječjeg vrtića Bjelovar u Stepinčevoj ulici

U srijedu, 14. veljače, u velikoj vijećnici Grada Bjelovara održana je završna konferencija projekta energetske obnove objekta Dječjeg vrtića Bjelovar u Ulici Alojzija Stepinca.

Na konferenciji su, uz zamjenicu gradonačelnika Valnu Bastijančić Erjavec i ravnateljicu Dječjeg vrtića Annu Lauš, prisustvovali Andrea Posarić, voditeljica projekta u Gradu Bjelovaru, Predrag Čuljak, predstavnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Goran Misir, voditelj projekta u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te Amalija Šimunković, stručna savjetnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Nakon konferencije obišli su obnovljeni objekt Dječjeg vrtića Bjelovar.


5.rujna 2016. Grad Bjelovar je potpisao Ugovor o energetskoj obnovi Dječjeg vrtića Bjelovar. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te dijelom iz gradskoga proračuna, a ukupna vrijednost mu je oko 3.700.000,00 kuna.
Radovi vezani uz energetsku obnovu na objektu vrtića završeni su u listopadu. Dok je sam projekt, koji uključuje nadzor građenja, energetski pregled i izradu energetskog certifikata nakon obnove, promidžbu i vidljivost projekta te upravljanje projektom i administraciju, završio ovih dana.

Mjere implementirane energetskom obnovom vrtića su rezultirale pomakom iz energetskog razreda D u energetski razred B što rezultira uštedu potrošnje energije preko 75%.

U ime Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Amalija Šimunković pohvalila je Grad Bjelovar za završeni projekt energetske obnove Dječjeg vrtića Bjelovar.
– Pozdravljam Grad Bjelovar i posebno im čestitam na ovom uspjehu, jer ovo je pilot projekt u kojem se radilo na energetskoj obnovi javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Šimunković je također istaknula:

___________________________________________________________________

Anna Lauš, ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar zahvalila se svima na pomoći i na energetskoj obnovi objekta istaknuvši, da je vidljivo poboljšanje nakon obnove vrtića.

___________________________________________________________________

Više o projektima rekla je Valna Bastijančić Erjavec, zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara.

___________________________________________________________________

Što se tiče obnove Dječjeg vrtića u Stepinčevoj ulici, zamjenica gradonačelnika je kazala:

__________________________________________________________________

Predrag Čuljak, predstavnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost također je istaknuo:

__________________________________________________________________

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *