17. ožujka 2018

Zahvaljujući Gradskoj upravi obnovljen MOST koji spaja naselje Jošine s Pakračkom ulicom

Stanovnici Jošina donedavno su prema poslovnoj zoni jug, i trgovačkim centrima koji se tamo nalaze, prelazili preko starog dotrajalog mosta koji je postao opasnost za sigurnost građana koji su ga koristili. Poslali su molbu Gradskoj upravi za izgradnjom novog mosta, i most je izgrađen u manje od dva mjeseca te sada spaja kraj Pakračke ulice i naselje Jošine. O završetku radova uvjerio se i gradonačelnik Dario Hrebak koji je u utorak 21. studenog obišao mjesto završetka radova.

– Gotovo cijelo naselje služilo se tim starim mostom kad su odlazili u dnevne nabavke, a osobno sam reagirao kad sam vidio jednu majku kako s kolicima prelazi isti. Odlučili smo kako se novi most mora napraviti, i on je gotov u roku od mjesec i pol dana. Investicija je vrijedna 65.000 kuna što nije puno novca, ali vrijednost je u tome što je obnovljena ruta koju korisnici svakodnevno koriste. Njima je to vrijedno, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Gradonačelnik Dario Hrebak na izgrađenom mostu koji spaja naselje Jošine s Pakračkom ulicom

 

Hrebak je također istaknuo kako je ovo dobar primjer komunikacije između Gradske uprave i mjesnih odbora. Sredstva su za ovu nepredviđenu investiciju uzeta iz tekućih sredstava za održavanje koja su predviđena za hitne intervencije.

Gradonačelnik se osvrnuo i na tijek radova u Radničkom naselju i na Vidikovcu, rekavši kako u Radničkom naselju postoje manji zastoji jer je to teren na kojem nikad nije bilo predviđeno naselje i stoga je teško u kratkom roku postaviti cijelu infrastrukturu. Međutim, to je projekt koji se čekao 20 godina i sad se ipak rješava.

___________________________________________________________________

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *