23. travnja 2018

Zahvaljujući EU fondovima, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji od jeseni kreće besplatna edukacija za polaznike Specijalističkih studija zagrebačkog Ekonomskog fakulteta

Župan Damir Bajs i profesor Boris Sisek ispred Udruge Ekonomskog fakulteta Studenskog poduzetničkog inkubatora Sveučilišta u Zagrebu potpisali su Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta „Kako postati društveni poduzetnik“. Radi se o svojevrsnoj nadogradnji projekta FBA Specijalističkih studija, ali ovog puta njegova provedba biti će financirana europskim novcem. Naime, Bjelovarsko – bilogorska županija i zagrebački Ekonomski fakultet zajedno su kandidirali projekt na fondove Europske unije i na taj način osigurali 450 tisuća kuna. Novac će biti usmjeren u daljnje specijalističke studije sada već osme po redu. Zahvaljujući dobivenim sredstvima, od jeseni će polaznicima studija edukacija biti potpuno besplatna, kao i Županiji koja neće morati sufinancirati programe što je morala do sada.

– Kada govorimo o suradnji Županije i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, ona je kvalitetna i traje već desetljećima. U posljednje vrijeme najviše se bazira na cjeloživotnom učenju. Svake godine imamo jedan novi studij koji privlači sve veći broj polaznika. Oni na taj način mogu dobiti nova znanja i steći nove vještine. Zahvalan sam što je naša Županija odabrana kao partner na ovom projektu, rekao je župan Damir Bajs.

Zbog velikog interesa javnosti po treći put je organizirana provedba FBA specijalističkog programa na temu “Poduzetništvo u ekonomiji znanja – poduzetništvo i kontinentalni turizam”, kojeg je pohađalo 28 polaznika. Nakon sedam uspješno provedenih specijalističkih edukacija i dvjestotinjak polaznika koji su se obrazovali na polju obrtništva, poljoprivrede te konkurentnosti, polaznicima su omogućena dodatna znanja o poduzetništvu i kontinentalnom turizmu, a ono što je posebno važno po prvi puta, svim polaznicima omogućeno je i polaganje ispita za voditelje poslovnica turističkih agencija. Time polaznici dobivaju sva zakonom predviđena ovlaštenja za obavljanje te djelatnosti. U prostorijama Županije polaznicima su uručene diplome.

Jako me veseli velik broj polaznika studija, na kojem je najviše interesa bilo za turizam. Dobivene diplome će biti upisane u radnu knjižicu. Bjelovarsko-bilogorska županija sufinancirala je provođenje specijalističkog studija sa sto tisuća kuna, kako bi sve zainteresirane polaznike što više financijski rasteretila. Svi polaznici su program „Poduzetništvo u ekonomiji znanja – poduzetništvo i kontinentalni turizam“ financirali sa tri tisuće kuna. Vjerujem da ćete stečenim znanjima i vještinama doprinijeti turizmu Bjelovarsko-bilogorske županije, poručio je župan polaznicima studija.

Inače, program je trajao 12 tjedana plus četiri tjedna mentorskog rada, odnosno ukupno 120 sati nastave. Polaznici su pohađali 16 kolegija čije su gradivo predavali profesori s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, te osam stručnih kolegija koji su držali predavači iz ostalih nadležnih državnih institucija.

Lajoš Žager, dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta

– Gotovo sam siguran da u ovoj dvorani postoje osobe koje su povezane s Ekonomskim fakultetom, bilo da su tamo studirale ili da to čine njihova djeca i slično. Naš fakultet karakteriziraju dvije riječi, tradicija i inovacija, te je na njemu do sada diplomiralo više od 80 tisuća studenata i 800 doktora znanosti, što je respektabilna brojka. Ono što još možemo raditi bolje i zbog čega mi je drago što sam ovdje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su upravo ovi programi. Cjeloživoto obrazovanje i intezivnija suradnja s gospodarstvom, tu doista možemo još puno toga napraviti i to je naša slijedeća stepenica koju smo otvorili, i u koju idemo vrlo smjelo. Očekujemo dobre rezulatate. Stoga mi je drago što sam danas ovdje i što je ta suradnja doista takva kakva je i to ćemo nastaviti, rekao je dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Lajoš Žager i naglasio da mu je posebno drago što je Bjelovarsko-bilogorska županija jedna od vodećih u tom kontekstu.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *