19. ožujka 2018

Zahvaljujući Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, umirovljenici uživaju u surfanju na društvenim mrežama

Posljednjih nekoliko godina Županija je svojim programima doista poradila na standardu građana treće životne dobi. Brojne udruge su se prijavile na pozive Županije za financiranje programa u sklopu kojih su nerijetko organizirane i edukacijske radionice poput informatičkih radionica.

Jedna od upravo aktualnih je informatička radionica u Udruzi umirovljenika Severin čija je predsjednica Kata Mitrović rekla kako su njihovi umirovljenici jako zainteresirani za istu.

– Dobili smo sredstva od Županije uz pomoć koji smo organizirali radionicu za desetak umirovljenika iz Severina i Orovca. Počeli smo od učenja osnova upravljanja računalom, do formiranja e-mail adresa. Trenutno učimo o Facebooku, ali više smo zainteresirani za slanje mailova te pisanje i slanje dokumentacije. Za obuku je izdvojeno 3000 kuna, i prošle su ju već gotovo sve ostale udruge unutar Matice umirovljenika, dok smo mi samostalna udruga, napomenula je Kata Mitrović koja je dodala kako planiraju prijavu na još neke projekte tijekom slijedeće godine.

Radionicu vode profesor Branko Raičković i profesorica Ana Marija Lipak u prostoru Udruge informatičara grada Bjelovara. Radionica je nastavak tečaja koja je započela prošle godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

– Obišli smo gotovo sve gradove, i imali smo brojne radionice. Oni prolaze edukaciju u trajanju od 20 sati, tijekom kojih uče o društvenim mrežama, i prolazimo osnove o elektroničkoj pošti, pisanju dokumenata u MS Wordu, te korištenje Skype-a. Umirovljenici su zainteresirani, revno uče, vode i bilješke. Oni se na taj način pripremaju za svoje buduće potrebe, rekao je Branko Raičković.

___________________________________________________________________

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *