24. travnja 2018

Za kaznu od 3000 kuna za konzumaciju alkohola na javnom odlučit će Gradsko vijeće Grada Bjelovara

Problem konzumacije alkohola na javnom mjestu, posebice u samom središtu grada, u posljednje je vrijeme podigao prašinu među građanima. Stoga je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak održao sastanak s predstavnicima Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske, Draženom Prapotnikom i Zlatkom Horvatom, te sa Sanjom Klaudom, predsjednicom Prekršajnog suda u Bjelovaru, Jasnom Barić iz Centra za socijalnu skrb i gradskim komunalnim redarima.

Na sastanku je zaključeno da će se izmijeniti Odluka o komunalnom redu, koja će ići i na sljedeću sjednicu Gradskoga vijeća, a koja će propisivati drastičnu kaznu u visini od 3000 kuna za konzumaciju alkohola na javnome mjestu. Stupanjem na snagu te Odluke komunalni redari će u suradnji s policijom češće ići u preventivne akcije.

Važno je napomenuti da se, sukladno Prekršajnom zakonu, svaka neplaćena kazna iznad 2000 kuna zamjenjuje ili radom za opće dobro ili kaznom zatvora.

Gradonačelnik je krenuo i na ponovnom uspostavljanju Vijeća za prevenciju koje nije bilo aktivno posljednjih nekoliko godina. 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *