24. travnja 2018

VRLO USPJEŠAN TJEDAN učenika Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar

Foto by Tatjana Petrinec, prof.,dipl.bibl., Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar

Od 20. do 23. ožujka 2017. Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar sudjelovala je na državnom Gastro natjecanju u Crikvenici. Učenici su se natjecali u 3 discipline – Nikola Vučković, 3.c natjecao se u disciplini Pripremanje menija i osvojio 11. mjesto, Antonela Majdandžić, 4.a osvojila je 8. mjesto u disciplini Poslovanje recepcije hotela, a Doroteja Babić,4.a osvojila je 3. mjesto te brončanu medalju u disciplini Poslovanje putničke agencije. Mentor učeniku Nikoli Vidakoviću bio je nastavnik Zlatko Pavičić, a učenicama Doroteji Babić i Antoneli Majdandžić mentorice su bile Ana Špoljar i Jasmina Damjanović.

23. ožujka 2017. u Zagrebu održao se METRO Junior Top Chef. To je projekt koji želi doprinijeti osnaživanju kulinarske profesije poticanjem razvoja mladih kuhara. Maturanti kuharskih škola i sudionici projekta zapravo tek ulaze u profesionalan svijet kuhanja, a zadatak mentora je da ih potaknu na razmišljanje u kojem smjeru se žele razvijati.

Mladi potencijali koje su odabrale škole iz 12 hrvatskih gradova kroz ovaj projekt iskusili su intenzitet rada u kuhinji te su od vrhunskih stručnjaka mogli stjecati znanja i nove tehnike i trendove u kulinarstvu. Mladi su kuhari uz pomoć zadanih namirnica poput avokada, batata, puretine i shiitake gljiva morali pokazati svoje umijeće u prezentaciji te korištenju tehnika pripreme koje su mentori ocjenjivali uz najvažniji segment – okus jela. Naš učenik Nikola Kristić, 3.c zauzeo je odlično četvrto mjesto te se time, nažalost, nije plasirao u finale, ali je iskustvo koje je dobio sudjelovanjem neprocjenjivo. U finalu u travnju kandidati će dobiti namirnice i zadano jelo koje moraju pripremiti, a najbolji će osvojiti dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu Kul IN.

25. ožujka 2017. u Novoj Gradiški održana je 7. “Sarmijada i provijada”, manifestacija koja razvija priču o kontinentalnom turizmu te čuva tradicijsku gastronomiju. Na natjecanju i ugodnom druženju sudjelovalo je 12 ekipa. U kategoriji učenika naša je sarma zauzela sjajno drugo mjesto. Našu su školu predstavili učenici: Filić Mirjana, Filić Marina, Kaurin Josip te nastavnici Marija Benkek i Igor Grgić.

Izvor : Tatjana Petrinec, prof.,dipl.bibl.,Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *