22. siječnja 2018

Visoka tehnička škola Bjelovar za nove studente organizirala predavanje o najvažnijim temama vezanim za studiranje

Visoka tehnička škola Bjelovar za studente prve godine organizirala je uvodno predavanje čiji je cilj bio poželjeti dobrodošlicu novim studentima. Brucoši su se na ovaj način informirali o ključnim temama kako bi im početak informiranja u Bjelovaru bio olakšan. Uvodno predavanje se održalo u utorak, 26. rujna u dvorani Visoke tehničke škole. Predavanju su prvo pristupili studenti Preddiplomskog studija Mehatronike, zatim Računarstva, te na kraju studija Sestrinstva.

 

– Ovaj sam smjer odabrao jer se želim baviti programiranjem. Dolazim iz Novske i Bjelovar mi je bila jedna od opcija za studiranje. Kako nisam upao na niti jedan drugi fakultet, eto me u Bjelovaru. Od studiranja očekujem da završim u roku i da nakon diplome krenem dalje. Neka strana firma bi bila idealno rješenje. Ne mislim da u Hrvatskoj nema posla za moju struku, već bih volio neko vrijeme provesti vani, vidjeti kako je, istraživati, rekao je Ivan Jurić, student prve godine Računarstva.

Na spomenutom predavanju sudjelovali su gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec, dekanica Visoke tehničke škole u Bjelovaru Zrinka Puharić, prodekanica za nastavu, razvoj i unapređenje Tatjana Badrov, voditelj preddiplomskog stručnog studija Mehatronika Zoran Vrhovski, voditelj preddiplomskog stručnog studija Računarstva Alan Mutka i voditeljica preddiplomskog stručnog studija Sestrinstvo Đurđica Grabovac.

– Dolazim iz Pupelice i također sam upisao Računarstvo. Studirao sam Elektrotehniku u Rijeci, ali sam shvatio da mi se nekako ne isplati. Zato sam se prebacio u Bjelovar na ovaj smjer. Svakako mi je bolje studirati ovdje, zbog blizine. Od studija očekujem dovoljno znanja. Nakon završenih šest semestara, odnosno tri godine koliko studij traje, očekujem da nađem posao u struci. Odlazak van me baš ne privlači, no tko zna. Vidjet ćemo kako će biti kad završim fakultet. Ništa ne mogu reći ni znati unaprijed, rekao je student Saša Barišić.

Veselimo se novoj akademskoj godini, jer je to idealna prilika da upoznamo nove mlade ljude, naše studente. Mi ćemo, kao i do sada sa svim našim studentima, pratiti njihov akademski razvoj obrazovanja. Trenutno je upisano 223 brucoša. Od toga je 43 na prvoj godini Računarstva, 140 na prvoj godini Sestrinstva, te 40 na Mehatronici. Kako dopusnica za treći studij, odnosno studij Računarstva nije stigla u ljeto, ovaj broj smo nekako „stigli prikupiti“ u jesenskom upisnom roku. Od 60 mjesta, u tom su roku popunjena 43 mjesta. Mislim da je to dobar rezultat koji pokazuje veliki interes za tim studijem. Svi smjerovi na našem fakultetu su teški i zahtjevni. Novim studentima ću poručiti da od početka krenu „rudarski“, neka zapnu na samom startu, neka si postave cilj. Ovo je ipak jedna akademska razina i nju ćemo od njih tražiti. Studenti zaista nemaju razloga za strah, mi smo ovdje za njih kada god zatreba. Ipak, najveći dio odgovornosti je na njima. Naš fakultet je, možemo s ponosom reći prerastao brojku od 700 studenata. Što se tiče zapošljavanja nakon završetka nekog od naših smjerova, brojke su slijedeće. Redovnih studenata Mehatronike zaposleno je 85,7 posto, izvanrednih 75 posto, sa studija Sestrinstva imamo redovitih 72 posto i izvanrednih 97 posto. To su vrlo visoki postoci i potvrđujemo da radimo dobru stvar, kada kažemo da ćemo obrazovati onaj kadar za koji smatramo da je tražen na našem tržištu rada, poručila je dekanica Zrinka Puharić

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *