24. svibnja 2018

Uz program Dana Grada Bjelovara održan deveti tradicionalni turnir u pikadu za slijepe osobe

U sklopu proslave Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, u prostoru Udruge slijepih Bjelovar u Trumbićevoj ulici u Bjelovaru, održan je pikado turnir na kojem je sudjelovalo ukupno šest ekipa udruga slijepih. To su bile Udruga slijepih Daruvar, PSK Zvuk Zagreb, Udruga slijepih Pakrac – Lipik, Udruga lijepih Požeško – slavonske županije, Udruga slijepih Virovitičko podravske županije te Udruga slijepih Bjelovar. Turnir je otvoren minutom šutnje u čast na sve poginule branitelje.

 –   Već devet godina zaredom organiziramo ovaj turnir i on je za nas već tradicionalan događaj. Svih ovih godina, pokrovitelj nam je upravo Grad Bjelovar. Sa nama je danas član Odbora za hrvatske branitelje, Željko Dragašević, kao i zamjenica gradonačelnika, Valna Bastijančić Erjavec. Grad Bjelovar nam oduvijek pomaže, i u radu udruge, organiziranju događaja, aktivnostima. Vjerujem da će tako biti i nadolazećih godina, rekao je predsjednik Udruge slijepih Bjelovar, Dražen Kokotić i na samom otvorenju svim sudionicima uručio poklone.

Okupljene je pozdravila zamjenica gradonačelnika, čestitajući na devetoj godini održavanja turnira.

–    Ovo je vaš poklon našem gradu za njegov rođendan. U Bjelovaru imamo jako puno prekrasnih ljudi koji rade, volontiraju i vole svoj grad. Vjerujem da će gostujuće udruge, iz Bjelovara ponijeti jako puno lijepih uspomena, dragih i ugodnih. Naravno, kao i u svakom natjecanju, netko mora izgubiti, netko će pobijediti, ali sve je to igra. Cilj je sudjelovati, razmijeniti iskustva, sprijateljiti se i družiti, rekla je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec te svečano otvorila turnir.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *