21. ožujka 2018

Uz glazbu i zabavu, Ana i Ferdinand PROSLAVILI 60 GODINA BRAKA

Davne 1958., točnije 12. veljače Ana i Ferdinand Gomboc rekli su sudbonosno da, koje je uz puno ljubavi, pažnje i razumijevanja potrajalo sve do danas. Ana je rodom iz Pupelice, a Ferdinand iz Lasovca. U Bjelovar je ovaj bračni par stigao 1970. godine.  Za proslavu 60. godina braka, supružnici su odabrali Međunarodni dan žena, odnosno zabavu koju je organizirala Udruga žena Bjelovar. Zabava je bila početak obilježavanja, a nastavak je slijedio u Varaždinu sa unukom i kćerkom.

Nakon vjenčanja bračni par Gomboc živio je na selu od poljoprivrede i kovačke radnje u kojoj je Ferdinand bio pravi majstor tadašnjih vremena. Nakon toga, dolaze u Bjelovar gdje Ferdinand dobiva posao na željeznici, a supruga Ana se zapošljava u kuhinji tadašnje Općine, današnje Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Život na selu je bio lijep, ali se moralo jako puno raditi kao i danas. No, bili smo mladi pa je sve nekako išlo lakše. Kad smo se preselili u Bjelovar nismo zaboravili selo. Nakon posla i vikendom odlazili smo pomagati roditeljima, jer smo navikli raditi na poljoprivredi. Nakon što smo napravili kuću u gradu, uredili smo lijepi vrt koji s ljubavlju održavamo i danas. Posao je posao, ali vrt i cvijeće je nešto u čemu uživam i što me opušta. Iako imam 78 godina još uvijek idem na bjelovarsku tržnicu i prodajem cvijeće, rekla je gospođa Ana koja je uvijek nasmijana i vesela. Dodaje kako su ona i Ferdinand ponosni roditelji jedne kćeri i baka i djed unuci.

Ana ističe kako je svih 60 godina provela lijepo i zadovoljno. Ne žali se na ništa i smatra kako je predivno kada se dvoje ljudi slažu, no da u svakom braku uvijek ima nesuglasica. Stoji iza toga da se sve mora i može riješiti razgovorima, a ne šutnjom i bježanjem od problema. Također, iskrenost ističe kao bitan segment u braku, ali i svakoj zajednici.

Dok je Ana govorila, Ferdinand je slušao, a onda se ubacio u razgovor i rekao da je ljubav najvažnija, a ljubav su razumijevanje i poštovanje.

– Svako od nas nešto voli i to je normalno jer smo svi različiti. Ipak, trebamo slušati jedni druge. Nas dvoje smo uvijek našli kompromis, nešto voli Ana, a nešto ja, ali smo na kraju odluku donijeli zajedno. Kad imate ljubav i poštovanje ništa nije teško. Okrenem se na ove godine koje su prošle i sve bih ponovio jer život je lijep kad imate podršku u nekome, rekao je 84-godišnji Ferdinand i dodao da on i supruga vole izlete, zabave, a dokaz su da nakon 60 godina braka i godine starosti ne umanjuju ljubav prema veselju i glazbi.  

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *