24. svibnja 2018

Udruzi OSIT Bjelovar odobren projekt za provedbu prve godine trogodišnjeg programa “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge”

Udruzi OSIT Bjelovar odobren je projekt za provedbu prve godine trogodišnjeg programa za razdoblje 2017.-2020. godine. Riječ je o projektu “Poludnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, izvan vlastite obitelji”.

Naime, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar je vrlo aktivna na mnogim područjima pružanja socijalnih usluga i svojim stručnim radom nastoji osigurati što više i što kvalitetnije usluge osobama s intelektualnim teškoćama s područja grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Taj trud i rad prepoznao je Centar za socijalnu skrb Bjelovar te njihova podružnica i Obiteljski centar Bjelovar na čelu s ravnateljicom Kristinom Novalić.  Ono na što je Udruga posebno ponosna je podrška Grada Bjelovara i gradonačelnika Daria Hrebaka. Grad  Bjelovar je partner Udruzi  u provođenju ovog projekta.

Odobreni projekt “Poludnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, izvan vlastite obitelji” namijenjen je za dvadesetak korisnika, članova  Udruge OSIT. Dobivenim sredstvima, osobama s ovim tipom invaliditeta Udruga će osigurati sve potrebno za kvalitetno provođenje dana u Udruzi, sudjelujući u raznim tipovima radno okupacijskih aktivnosti, kreativnim, kulinarskim, sportskim, kulturnim, glazbenim, dramskim i radionicama stjecanja praktičnih znanja, ali i kompletan topli obrok i prijevoz od njihovih kuća do Udruge i nazad.

Tajnik udruge Mario Blaha istaknuo je i važnost ovog projekta, naglasivši da će ovaj projekt zaposliti i dvije osobe iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

– Putem ovog projekta zaposlili smo dvije stručne osobe i to jednog višeg radnog terapeuta i jednu odgajateljicu. Osobito nam je drago što je bjelovarska Udruga osoba s intelektualnim teškoćama jedna od 161 udruge u RH kojoj je ukazano povjerenje od strane nadležnog Ministarstva. Cijeli projekt i svu dokumentaciju za izradu i apliciranje na ovaj javni poziv i natječaj Ministarstva izradila je Udruga samostalno, rekao je Mario Blaha, voditelj projekta i tajnik Udruge OSIT.

FOTO: mspm.hr

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisalo je u ponedjeljak 17. srpnja, 2017. godine sa 161 udrugom ugovore o dodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine trogodišnjih programa “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge”, a u tu svrhu osigurana su sredstva u iznosu od oko 33,5 milijuna kuna.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar za provođenje prve godine programa dobila je 170.000,00 kuna.

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *