24. svibnja 2018

Udruga žena „Srce Bilogore“ organizirala druženje s korisnicima bjelovarske Udruge OSIT

Protekli vikend, u Letičanima, Udruga žena ”Srce Bilogore” Bjelovarsko-bilogorske županije organizirala je druženje  s korisnicima bjelovarske Udruge OSIT pod nazivom ”Igrajmo se zajedno”.

 Zabavnoj manifestaciji nazočio je i župan Damir Bajs koji je prije početka natjecanja i otvaranja igara, pozdravio sve korisnike Udruge OSIT, njihove voditelje i žene iz Udruge Srce Bilogora koje su ovo  pripremile i organizirale. Uz pozdrave i pohvale, župan je istaknuo i natječaje kroz koje županija osigurava sredstva udrugama s područja cijele županije.

– Ovdje će danas biti natjecanje, a degustirat će se tradicionalna bilogorska jela, no tu će i pomagati jedni drugima. Veseli me da ovdje ima veliki broj posjetitelja, veliki broj gostiju. Upravo tradicionalni običaji ovog kraja zaslužuju potpore koje se dodjeljuju putem javnih natječaja iz županijskoga proračuna. Udrugu „Srce Bilogore“ županija pomaže u nizu njihovih aktivnosti. Brojne udruge podupiremo s više milijuna kuna, a po potrebi, ovisno o situaciji kada treba brzo reagirati izdvajamo novac i dodatno,  rekao je župan Bajs.

Predsjednica udruge Nada Smiljanec rekla je da u ovim igrama sudjeluju djeca od pet godina, pa i oni stariji od 50  i više. Ovo je druga godina druženja kroz igru i  razna natjecanja s korisnicima Udruge OSIT. Naša Udruga žena uvijek posjećuje osobe s intelektualnim poteškoćama, ali ovo druženje je nešto drugo jer se kroz igru, razgovor, pjesmu i ples zabavljamo cijeli dan, rekla je Smiljanec  i dodala da će ovo biti posebno natjecanje s tradicionalnim igrama, kao što je skakanje u vreći, potezanje konopa i razne druge igre namijenjene svim uzrastima.

Osim zabavnih igara, žene su mislile na sve, pa su tako za svoje goste pripremile domaću hranu, kolače, voće i sokove.

Skakanje u vreći je za sudionike, ali i za gledatelje bilo prava atrakcija iako staza nije bila dugačka, ali niti zahtjevna. Bilo je malih nezgoda, padova i smijeha. Zabavili su se i sudionici i gledatelji, a nakon veselih igrica svi su uživali u bilogorskim delicijama; tradicionalnim kolačima i drugoj slasnoj hrani iz Bilogorskih kuharica.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *