24. travnja 2018

Udruga žena Gudovac drugu godinu zaredom organizirala obilježavanje Dana Gudovca, gradonačelnik najavio nova uređenja i obnove

Drugu godinu zaredom obilježeni su Dani Gudovca. U organiziranju programa sudjelovali su brojni mještani, no glavnu ulogu ipak su imale članice Udruge žena Gudovac, baš kao i protekle godine. Žene su u Gudovcu aktivne tijekom cijele godine, ali se njihov rad odražava i na razini grada Bjelovara. Kako je i sam gradonačelnik najavio, Grad Bjelovar će ubuduće njihovom radu davati još veću podršku, a najavljeno je i skorašnje otvaranje novih prostorija gudovačkog mjesnog odbora.

– Upravo smo prijavili projekt rekonstrukcije škole u Gudovcu na jedan EU fond. Vjerujem da će ovdje od iduće godine biti nastava u jednoj smjeni. Škola će biti proširena za dvije učionice, obnovit će se fasada. U četiri godine namjeravamo jako puno investirati u škole i obrazovanje. Za NK Lasta Gudovac planiramo također prijaviti jedan projekt, pomoću kojeg bismo obnovili svlačionice kluba. Bjelovarski Komunalan je u sklopu rekonstrukcije vodovoda i kanalizacijske mreže dobio projekt vrijedan 180 milijuna kuna iz Europske unije, ukupne vrijednosti 200 milijuna kuna za izradu kanalizacijske i vodovodne mreže na području Bjelovara. Kanalizacijska mreža u sklopu tog projekta tako će proći i kroz Gudovac. Moram pojasniti da Gudovac po ničemu neće biti privilegiran, ali će dobiti nešto više nego do sada. Ponosan sam što sam odavde i uvijek ću biti Gudovčanin, rekao je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

Udruga žena Gudovac trenutno broji 36 aktivnih članica, a bave se izradom čunčane čipke, heklanjem, vezenjem, oslikavanjem, decupage tehnikom, izradom nakita, stolnjaka, mnogim drugim aktivnostima, kao i organizacijom raznih događaja. Članice su do sada sudjelovale na brojnim okupljanjima i sajmovima, a neka od njih su Dani Uskrsa u Dubravi, Božićni sajam u Bjelovaru, Prvi maj. Važno je spomenuti kako Udruga žena Gudovac rado sudjeluje i u humanitarni akcijama.

– Dana 15. rujna obilježava se Dan žalosne Gospe. Naša mjesna kapelica nosi upravo taj naziv. Nekada su ljudi odabrali taj naziv, a mi smo ga prihvatili i odlučili da to bude dan našega sela. Prošle godine je program bio više kulturno – zabavan, a ove smo godine smo išli u smjeru sporta, natjecanja. Pridružilo nas se ukupno deset udruga s kojima surađujemo. To su Udruga hrvatsko srce Veliki Grđevac, Udruga žena iz Kapele, Udruga žena iz Dubrave, Liga protiv raka BBŽ, Liga protiv rada Sveta Margareta iz Dubrave, Žene Paljevina, Klub žena Bjelovar, Seoske žene BBŽ i ostali. Njihovi brojni članovi su se odazvali našem pozivu i danas su ovdje s nama kako bi se družili, bolje upoznali, zabavili. Do kraja godine imat ćemo još neke zanimljive aktivnosti i sadržaje. Riječ je o predavanjima na teme vezane za zdravlje, u goste nam stiže KUD Andrijaševci koji organizirala Vinkovačke jeseni, članice Udruge žena iz Rokovaca, imati ćemo i podjelu darova za Svetog Nikolu u suradnji s područnom školom Gudovac, sudjelovanje na Božićnom sajmu. Planova za budućnost imamo puno, no nažalost nekada nemamo slobodnog vremena koliko bi nam trebalo, rekla je predsjednica Udruge žena Gudovac, Vesna Belošević.

Povodom Dana Gudovca natjecatelji su tako sudjelovali  u raznim disciplinama, odnosno tačkanju, ženskoj moto alci, povlačenju konopa, gađanju alke s tačkama. Na kraju susreta dodijeljene su nagrade i zahvale, te su proglašeni pobjednici.

Najbolje u ženskoj moto alci bile su članice Udruge žena Paljevina.

 

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *