19. ožujka 2018

UDRUGA ZADOVOLJNA ŽENA nova je udruga na području grada koja će svojim aktivnostima pokrenuti promjene u društvu

Udruga “ZADOVOLJNA ŽENA” novoosnovana je udruga čiji je cilj uključivanje žena u javni i društveni život. Djelovanje udruge okupit će područje Grada Bjelovara ali i ukupne Bjelovarsko-bilogorske županije, pri čemu će se nastojati uključiti žene iz urbanih i ruralnih krajeva, i pritom podići razinu društvene svijesti o ulozi žena u današnjem društvu.

Osnivačice udruge mišljenja su da su žene društveno zapostavljena i ranjiva skupina u društvu, a takvima ih dodatno čini gospodarska nerazvijenost koja je prisutna u našem društvu. Također, tu je i nerazumijevanje te izostanak potpore okoline. Međutim, postoje među njima one koje svojom marljivošću i željom za angažmanom mogu pokrenuti promjene u društvu, i osnovna tematika koja se proteže kroz rad i ciljeve Udruge je upravo okupljanje takvih žena, neovisno o dobnoj skupini.

– Željeli bismo našim članicama, pružiti mogućnost da se kroz razne tematske edukacije i kreativne radionice motiviraju i uključe u javni i društveni život, primjenjujući „soft skills“ vještine raznim anti-stresnim programima, što bi imalo za primarni cilj ekonomsko i statusno osamostaljenje, razvoj  samopoštovanja, kreativnosti i samopouzdanja, te sekundarni cilj poticanje motivacije naših članica na izražavanje kreativnosti, kroz kreativno korištenje slobodnog vremena i razvoj društvene svijesti za društveno koristan rad i javni život grada, rekla je predsjednica udruge Mirela Štefinec-Plavac.

Duhovni razvoj je najvažniji za napredovanje i razvoj na ostalim poljima života, pa su tako članice započele s pilot projektom, u sklopu kojeg je za članice i širu zajednicu organiziran odlazak u kazalište. Nedavno su tako pogledali mjuzikl „Jalta, Jalta“. Naravno tu su i ostali izleti.

Među daljnjim planovima pak navode kako se planiraju javljati na javne pozive Grada, Županije, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Pritom očekuju i međužupanijsku suradnju sa sličnim organizacijama, pa čak i prekograničnu suradnju s drugim udrugama. Organizirat će i održavati edukacije i kreativne radionice koje će pomoći ženama da se nose sa svakodnevicom i stresnim situacijama. Među njima će također biti i kreativne radionice na temu razvijanja komunikacijskih vještina, s daljnjim ciljem uključivanja žena u javni život. Planirani su i skupovi te okrugli stolovi na temu podizanja samopouzdanja i rada na samopoštovanju, primjenom alternativnih načina i drevnih vještina.

Međunarodni dan žena planiraju prigodno obilježiti 10. ožujka podizanjem razine društvene svijesti o važnosti uloge žena.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *