24. travnja 2018

Učenici Medicinske škole Bjelovar gostovali u Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu na predavanju o kineskom jeziku i kulturi

U četvrtak, 19. listopada 2017. godine, 44 učenika Medicinske škole Bjelovar  gostovalo je u Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu. Institut je sveučilišni obrazovni centar osnovan s ciljem promicanja kineskog jezika, kulture i poslovanja.

Predavanje je održao voditelj Instituta Krešimir Jurak, koji je u dvosatnom predavanju učenicima dao pregled ne samo kineske već i svjetske povijesti, ali ih i potaknuo na razmišljanje o svojoj budućnosti i potencijalnom daljnjem obrazovanju u Kini.

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu dodjeljuje stipendije koje pokrivaju velik dio troškova života i obrazovanja u Kini te je i ovim putem naglašeno da ih ima dovoljno za sve koji su zainteresirani.

Ovim putem Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu je i započeo projekt “Kina u Vašem gradu” tijekom kojeg će u gradovima Sjeverne Hrvatske gostovati u osnovnim i srednjim školama te knjižnicama sa besplatnim promotivnim radionicama kineskog jezika i kulture. Promotivne radionice će uključivati predavanja iz kienske kulture, radionice kineskog jezika, kineske kaligrafije, tradicionalnog kineskog slikarstva, borilačkih vještina yongchun i taiji, kineske društvene igre weiqi i likovne radionice za niže razrede osnovne škole.

 

Zainteresirane škole i ostale ustanove mogu se slobodno javiti.

 Više o Institutu možete pogledati na: https://goo.gl/YT8EkD

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *