22. svibnja 2018

U tijeku je uređenje bjelovarskog Gradskog bazena koji će zasjati u novom ruhu sredinom lipnja

Sezona radova je počela, a Bjelovar će uskoro postati veliko gradilište. Neki radovi su već krenuli, poput rekonstrukcije Gradskih bazena, a neki će tek krenuti. Više o tome rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak u petak, 27. travnja prigodom obilaska gradilišta Gradskog bazena u Bjelovar.

___________________________________________________________________

Gradonačelnik je istaknuo da će Bjelovar u slijedećih nekoliko mjeseci postati veliko gradilište, te da je ukupna vrijednost svih investicija preko 46 milijuna kuna koja će se uložiti u infrastrukturu na području grada Bjelovara.

– Tu je važno dodati i državne investicije na području grada Bjelovara.

__________________________________________________________________

Hrebak je također spomenuo projkte koje su prijavili u siječnju mjesecu, a riječ je o projektima za energetsku obnovu sedam objekata.

__________________________________________________________________

Prema riječima gradonačelnika, većinu radova obavaljaju bjelovarske tvrtke, a kad je riječ o Gradskom bazenu, gradonačelnik je najavio završetak radova za 15. lipanj, točnije uoči bjelovarske manifestacije Terezijane.

Uređenje Gradskog bazena košta, ali je gradonačelnik spomenuo da je projekt obnove bazena prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, gdje očekuju sredstva koja će pomoći u smanjenju troškova za uređenje bazena.

Vezano za komunalne radove na području grada Bjelovara, predsjednik uprave tvrtke Vodne usluge d.o.o. Bjelovar, Ivan Ivančić je rekao:

 

__________________________________________________________________

Što se tiče novogradnje, predviđene su dionice u Livadskoj ulici i kompletno naselje Kralja Petra Krešimira. Ukupna dužina ovih dionica je 1100 metara, a vrijednost radova je milijun i 300 tisuća kuna. Ugovori su zaključeni i u narednom razdoblju, točnije u prvoj polovici petog mjeseca krećemo sa izvođenjem radova, rekao je Ivančić i dodao da će to biti napravljeno u zadanim rokovima.

Što se tiče vodoopskrbe, Ivančić je rekao da je proveden postupak javne nabave za izgradnju vodoopskrbnog sustava u naselju Mala Prespa, ali je natječaj poništen zbog neadekvatnih ponuda i da će biti ponovljen u najkraćem roku.

– Za izgradnju vodoopskrbnog sustava predviđena je dionica u naselju Patkovac, dužine 1250 metara i time bi Grad Bjelovar završio sa kompletiranjem vodoopskrbnog sustava do 100 posto, pojasnio je Ivančić i dodao da su to planovi za ovu godinu, a vrijednost radova je nešto više od  2 milijuna kuna.

Ivanćić je također najavio izgradnju novog zamjenskog bunara, odnosno zdenca na vodocrpilištu u Delovima, ukupne vrijednosti 750 tisuća kuna.

– Sredstva su osigurana, rekao je Ivančić i dodao da je pokrenut ciklus radova u vrijednosti 6 milijuna kuna koje će uložiti u infrastrukturu na području grada Bjelovara.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *