21. travnja 2018

U sklopu projekta „Pokret za radost“ Coca-Cola Hrvatska uredila aktivnu zonu na Boriku

Unapređenje kvalitete života, uređeno vježbalište na otvorenom

 

Aktivna zona, vježbalište na otvorenom otvoreno je u petak u rekreacijskom parku Borik u Bjelovaru, omiljenom okupljalištu bjelovarskih rekreativaca.

Uredila ga je tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska kako bi mjesno stanovništvo potaknula na redovito vježbanje i više kretanja, a za otvaranje su te aktivne zone zaslužni upravo sami Bjelovarčani. Za nju su se izborili glasovanjem putem projektne digitalne platforme projekta Pokret za radost u sklopu kojega Coca-Cola do kraja godine uređuje još deset aktivnih zona diljem Hrvatske.

Prema riječima ljudi iz Coca –Cole, Borik jedno od najljepših mjesta na kojem je uređeno takvo vježbalište. O izgledu aktivne zone i sadržaju odlučivali su građani Bjelovara putem digitalne platforme projekta, pa sada građani imaju mini vježbalište na kojem mogu u bilo koje doba dana (ili noći) vježbati svoje mišiće na različitim napravama, vrlo sličnim onima koje koriste u teretanama (koje moraju platiti). Ovo je vježbalište potpuno otvoreno za javnost, a budući da je na otvorenom, jamči svjež zrak prigodom korištenja. Bjelovar je jedan od tri grada koji su dobili ovakvo vježbalište u kategoriji više od 30 tisuća stanovnika.

Uključivanje u ovaj projekt podržao je i Grad Bjelovar, a o svemu je govorio Stijepan Petrović, područni voditelj prodaje za istočnu Hrvatsku Coca-Cola HBC Hrvatska.

– Vaš park će biti obogaćen za šest sprava koje smo odabrali putem glasova na internetu. Za ove sprave glasalo je veliki broj građana i danas sa zadovoljstvom predajem u trajno vlasništvo građanima ovu aktivnu zonu, rekao je Stijepan Petrović.

Aktivnu je zonu, svečanim rezanjem vrpce otvorio zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić koji se pridružio se čestitkama.

– Čestitam građanima Grada Bjelovara što su se uspjeli izboriti za ovu aktivnu zonu projekta „Pokret za radost“. Bjelovar je peti grad u RH koji je  dobio ovo vježbalište. Puno će značiti svima nama koji dolazimo u park vježbati. Kada se Coca Cola obratila Gradu Bjelovaru s prijedlogom za odabir lokacije, grad se obratio svojim sportašima kako bi se izabrala lokacija. Građani su izabrali ovu lokaciju kao jedinu moguću, rekao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Do kraja godine Coca-Cola će urediti ukupno jedanaest aktivnih zona sličnih ovoj u Bjelovaru.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *