22. siječnja 2018

U petak, 8. rujna počinje 25. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

  1. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam i 2. Peti element

 

  1. – 10.9. 2017.
    Sajamski prostor Gudovac

 

Povodom predstojećeg 25. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu koji je središnje mjesto okupljanja najvažnijih poslovnih subjekata u poljoprivredi, obrtništvu, gospodarstvu, ekologiji i ruralnom turizmu, održana je press konferencija na kojoj su sudjelovali bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs te direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac.

Uz bok najjačim sajmovima u regiji, kao članica udruženja “EURASCO”, tvrtka Bjelovarski sajam d.o.o. postala je proizvod broj jedan kada je o riječ o poljoprivredi, gospodarstvu, obrtništvu i turizmu. Najveća ovogodišnja manifestacija Bjelovarskog sajma i ove će godine okupiti brojne izlagače iz Hrvatske  i regije. Prvenstveno stočarski, poljoprivredni, ali i gospodarsko – obrtnički, međunarodni sajam će u tri sajamska dana  okupiti  najvažnije i najveće gospodarstvenike iz cijele regije, ali i šire. Ove je godine Sajam po mnogočemu prešao europske okvire, po zanimanju stručne i šire javnosti.

Sajam se ove godine održava u period od 8. do 10. rujna. Ovo će biti još jedna prilika da u suradnji s našim izlagačima i partnerima izložimo sva najmodernija tehnološka dostignuća u poljoprivredi, ali isto tako i u gospodarstvu i obrtništvu. Manifestacija je u zadnjih 25 godina kontinuirano rasla, pa tako smatram da će i ovogodišnja manifestacija opravdati naziv jubileja. Ono što nas izdvaja od drugih sajmova je održavanje Državne stočarske izložbe uz puno povjerenje Ministarstva poljoprivrede i Poljoprivredne agencije. Ove će godine biti izloženo 500 grla stoke. Sajam će ponovno potvrditi svoj međunarodni karakter s desetak stranih zemalja koje će na sajmu biti prisutne sva tri dana. Vjerojatno najzapaženija zemlja ove godine biti će Mađarska, koja je zemlja partner manifestacije. Imam potvrdu mađarskog ministra poljoprivrede da će doći u Gudovac i sudjelovati na otvorenju sajma. Također, jedna od bitnijih vijesti je ta da je predsjednica RH prihvatila pokroviteljstvo događaja. Biti će održana i kvalitetna, iznimno korisna predavanja kroz sva tri dana. Neke od tema su “Mladi uzgajivači goveda”, “Internet kutak Hrvatske poljoprivredne agencije”, “Obnova poljoprivrednog potencijala uništenog elementarnim nepogodama u periodu 2014. – 2020.”, “Aktualnosti u pčelarstvu i zdravstveno stanje pčela”. Imamo i kultuno umjetnički dio u kojem će se predstaviti mađarska i naša društva. Cijene ulaznica se nisu mijenjale, ostaju 20 i 30 kuna, a tu je i dalje besplatan autobusni prijevoz, najavio je Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma.

Dolazak izlagača iz različitih zemalja u Gudovac na sajam, pokazatelj su kvalitete i inovativnosti koju sajam nudi već godinama. Sajam je posljednjih godina sve veći, a u odnosu na prošlu, jesenski sajam rastao je i u broju izlagača. Ove godine u sastavu 25. Jesenskog međunarodnog sajma je manifestacija “Peti element”  na kojoj će biti predstavljeni izlagači iz područja obnovljivih izvora energije, grijanja, hlađenja, ogrijeva i peći, ekološki prihvatljivih sustava za grijanje, ali i  privatnih šumo- posjednika i prerađivača drva.

O sajmenim manifestacijama i predstavljanju Grada Bjelovara na 25. Jesenskom međunardonom bjelovarskom sajmu govorio je bjelovarski gradonačalnik Dario Hrebak.

Imamo oko 500 izlagača iz cijele Hrvatske i do 50 tisuća posjetitelja, što je u standardu sa svim sajmovima održanima do sada. Uz ostalu bogatu ponudu, najviše bih istaknuo upravo program “Peti element” koji će se održati u zatvorenim sajamskim prostorijama, pošto Bjelovar ide u smjeru pametnog grada i grada koji ne ovisi samo o konvencionalnim izvorima energije, nego i onim obnovljivim. Grad Bjelovar će kao i svake godine imati svoj štand, u paviljonu broj 1. Građani će tako bez naknade moći kušati neke od proizvoda naših domaćih proizvođača. Bit će od sira, vina, ulja, meda, do drugih zanimljivih proizvoda s bilogorskog područja. Gost nam je socijalna zadruga Hedona d.o.o iz Križevaca, a pozvali smo na sajam i neke naše gradove prijatelje. Grad partner na Jesenskom međunardom sajmu bit će mađarski grad Igal, rekao je gradonačelnik Hrebak i dodao je u planu  i održavanje projekcije projekta “Bjelovarski doručak”, koji je trenutno najbitniji i koji je uspješno započeo u bjelovarskim školama i vrtićima.

I ove godine će se na sajmu naći i brojni izlagači koji će pokazati opremu za stočarstvo i farme, ali i poljoprivrednu mehanizaciju. O novim tehnologijama i dostignućima u poljoprivredi, ali i područjima vezanima uz nju, govorit će domaći i strani stručnjaci na okruglim stolovima. Cilj i budućnost su svakako moderan i zanimljiv izgled sajamskih manifestacija, ali i dodatni poboljšani uvjeti za izlagače.

 O važnosti  samog, i već tradicionalnog bjelovarskog sajma govorio je i župan Damir Bajs.

Sajam ove godine ima još jednom cilj potvrditi status najjače poljoprivredne manifestacije u Hrvatskoj, ali i ovom dijelu Europe. To znači da će Gudovac ponovno biti mjesto okupljanja predstavnika poljoprivrede, tvrtki koje su vezane uz poljoprivredu te svih onih koji se na bilo koji nečin bave tom djelatnošću. Županija će kao i Grad Bjelovar imati svoj štand gdje ćemo predstaviti niz programa koje Bjelovarsko-bilogorska županija provodi u poljoprivredi. Poljoprivrednici će na njemu moći predstaviti što rade, besplatno, bez naknade. Također, puno pažnje će se posvetiti razgovoru s poljoprivrednicima kako bismo čuli što je potrebno napraviti ili promjeniti. Na svima nama je da održimo visoku kvalitetu, inovaciju u uslugama, te da naši izlagači kao i svi posjetitelji budu zadovoljni sajmom, rekao je župan Damir Bajs i dodao da je predsjednica Republike Hrvatske prihvatila pokroviteljstvo događaja i da će sajam otvoriti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Nakon najave 25. Jesenskog međunardonog sajma u Gudovcu, gradonačelnik Dario Hrebak i župan Damir Bajs u pratnji direktora Bjelovarskog sajma Davorina Posavca obišli su prostor sajma i uvjerili se da je sve spremo za otvorenje u petak, 8. rujna 2017.

 

PROGRAM 25. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *