22. svibnja 2018

U Komercijalnoj trgovačkoj školi Bjelovar obilježava se mjesec borbe protiv ovisnosti

U Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar u Mjesecu bore protiv ovisnosti koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca niz je različitih preventivnih aktivnosti. 


I ove godine nastavljaju s provedbom programa Zdrav za 5, pa je tako policijska službenica za prevenciju Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske Barbara Vukalović održala interaktivna predavanja za učenike prvih razreda na temu ovisnosti i zakonske regulative vezane za ovo područje.  Nositelji ovog projekta su Ministarstvo unutarnjih poslova (Ravnateljstvo policije), Ministarstvo zdravstva (Hrvatski zavod za javno zdravstvo) te Ministarstvo zaštite okoliša i prirode uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Osnovni ciljevi projekta su: aktivno mijenjanje stavova i štetnih životnih navika o ovisnosti, podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja te usvajanje zdravih stilova života.

Dio preventivnih aktivnosti su i radionice školskog programa Slagalica koje u školi provodi pedagoginja Ornela Malogorski. Radionice imaju za cilj promišljanje o ljudskim potrebama, načinima zadovoljavanja potreba kao i poticanje na razmišljanje o vlastitim izborima i odgovornosti za vlastito ponašanje.

Učenici su aktivno sudjelovali, iznosili svoje stavove, analizirali svoja ponašanja i vlastite izbore ponašanja,  te moguće posljedice koje ponašanja imaju, ali i razmatrali mogućnosti učinkovitijih ponašanja i zdravijih životnih stilova.

Izvor informacija: KTŠ Bjelovar

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *