17. ožujka 2018

U IV. Osnovnoj školi obilježen Dan sjećanja na Vukovar programom pod nazivom „Domovinski rat i dječji sat“

IV. osnovna škola Bjelovar svake godine posebnim prigodnim programom obilježava Dan sjećanja na Vukovar. Ove godine program je održan u srijedu 15. studenog, a u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja uz likovne radove učenika izdana je i brošura pod nazivom „Vukovar – Domovinski rat i dječji sat“.

Naime, riječ je o projektu „Domovinski rat i dječji sat“ čiji je nositelj Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Grada Bjelovara, a partneri u projektu su Grad Bjelovar i IV. Osnovna škola. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva branitelja, a Udruga je tim projektom omogućila djeci starijeg uzrasta osnovne škole odlazak u Vukovar.

Tim povodom je predsjednik Udruge Željko Nesek pozdravio sve nazočne.

– Posebno mi je drago da je ovaj projekt podržan od strane Ministarstva branitelja s ciljem da djeca posjete Vukovar kako bi doznali sve o događajima u gradu heroju u Domovinskom ratu.Učenici su svoje dojmove o gradu Vukovaru pretočili u dirljive pjesme, tekstove i likovne radove od kojih je izdana i ova brošura, rekao je Željko Nesek.

U sklopu programa, uz učenike, predstavnike branitelja, ravnatelja Nikole Margetića i ostale predstavnike škole nazočio je pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara, predsjednik Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije Marin Sabolović i zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

Program je tekao predstavljanjem stihova o Vukovaru i pozdravnim riječima gostiju i domaćina.

Nikola Margetić, ravnatelj IV. osnovne škole Bjelovar

Tako je ravnatelj Nikola Margetić rekao da je cilj ovog projekta bio približiti djeci Domovinski rat, prenijeti istinu o njemu i usaditi te vrijednosti.

– Usaditi djeci vrijednosti poput poštenja, poštivanja istinitosti i ostale vrline posao je koji bi svatko od nas trebao raditi jednako kao što bi svatko od nas trebao imati te vrline, poručio je ravnatelj Nikola Margetić.

Sve je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

– Pozdravljam sve oni koji su pripomogli da danas gledamo ove divne rezultate projekta koji je proveden, posebno djecu čiji su radovi objavljeni i izloženi. Vi ste bogatstvo i nada našeg grada i naše zemlje. Svojim radom i znanjem učitelji su vam prenijeli još jednu iskru volje, poštenja i istine, što vas treba naučiti da volite svaki kamen lijepe naše i kad postanete odrasli ljudi da svojoj djeci možete pričati koliko je snage, volje i krvi proliveno za našu lijepu Hrvatsku, rekla je zamjenica Bastijančić Erjavec.

Dinko Tandara, pomoćnik ministra branitelja

Pozdravne riječi nazočnima uputio je i pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara i Marin Sabolović, predsjednik Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije.

Osim prigodnog programa, u IV. osnovnoj školi održana je i cjelodnevna izložba predmeta vojnih oznaka i obilježja Stalnog postava Domovinskog rata.

___________________________________________________________________

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *