25. svibnja 2018

U III. osnovnoj školi Bjelovar održana edukacija prometne sigurnosti za učenike prvih razreda

U III. Osnovnoj školi Bjelovar održana je edukacija novog preventivno-edukativnog programa pod nazivom „Vidi i klikni“. Riječ je o programu o prometnoj sigurnosti i pravilima u Hrvatskoj koji se provodi u više europskih zemalja.

Program provode certificirani stručnjaci Hrvatskog autokluba i namijenjen je djeci od šest i sedam godina starosti, i provodi se u predškolskim grupama vrtića i prvim razredima osnovnih škola. Tim povodom je utorak,  6. veljače u III. Osnovnoj školi Bjelovar održana edukacija, jer škola se nalazi na području velike prometne fluktuacije, te zbog sigurnosti učenika odlučili su provoditi rane edukacije prometne kulture za učenike 1. i 2. razreda.

Ravnateljice III. osnovne škole Bjelovar, Goranka Preskočil rekla je da program edukacije obuhvaća i nadopunjuje na nastavne sadržaje građanskog i zdravstvenog odgoja, tjelesne i zdravstvene kulture, kao i tehničke kulture.

– Učenici će usvojiti znanja o ponašanju pješaka u prometu, znati prepoznati i reagirati na opasne situacije, te steći vještine za sigurno sudjelovanje u prometu. Osim ove edukacije provodimo i  “Program prometne kulture za najmlađe” s učenicima 2.razreda. Ovaj edukacijski koncept provodi se već 7 godina u 2oo osnovnih škola RH, a od 2017. naša škola je predstavnica BBŽ-e. Program provodimo uz potporu MZO-a, MUP-a, te Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, pojasnila je ravnateljica Preskočil i dodala da se edukacije  provode u 2 dijela: teorijski u učionici, a praktično na prometnom poligonu koji se postavlja na školsko igralište čime se pruža mogućnost učenicima da i iz perspektive vozača uoče opasnosti cestovnog prometa.

– Na prometnom poligonu učenici upravljaju prilagođenim vozilima za obuku u čemu ih nadziru i educiraju pripadnici PU Bjelovar, Lokalno vatrogasno društvo i društvo Crvenog križa čije radionice nadopunjuju temu sigurnosti u prometu, u svakodnevnom životu, rekla je ravnateljica Goranka Preskočil.

U ime Hrvatskog autokluba, stručna suradnica Andrijana Šimunec je istaknula:

___________________________________________________________________

Šimunec je pojasnila, što sve uče djecu.

___________________________________________________________________

Što se tiče sigurnosti djece, stručna suradnica je kazala:

__________________________________________________________________

Također je pojasnila, kako djecu treba voziti u autu.

___________________________________________________________________

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *