22. svibnja 2018

U Gradu Bjelovaru potpisani ugovori o radu na određeno vrijeme s pet osoba unutar Programa javnih radova

U petak 16. lipnja u maloj vijećnici Grada Bjelovara potpisani su Ugovori o radu na određeno vrijeme sa petero osoba unutar Programa javnih radova. U Program koji provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, Grad Bjelovar uključen je od 2009. godine. Petero radnika koji su potpisali ovogodišnji Ugovor naredna četiri mjeseca radit će na pomoćnim poslovima održavanja zgrada i čišćenja okoliša i parkova određenih mjesnih odbora.

– Bitno nam je da se sve osobe unutar naše zajednice osjećaju korisno, i zbog toga smatramo da je ovo dobar program kojim možemo doprinijeti upravo i njihovom boljitku. Bruto plaća 3.839 kuna a financira se iz HZZ-a, dok je Grad poslodavac i uz prijavu na mirovinsko i zdravstveno financira i edukaciju o Zaštiti na radu i Zaštiti od požara, te naravno sav potreban materijal i alate za posao. Mislim da je to dobra poruka i prema mjesnim odborima u kojima tako nastavljamo radove, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Ruža Hrga, predstojnica bjelovarskog Zavoda za zapošljavanje istaknula je kako je suradnja s Gradom uvijek bila dobra i drago joj je što se ona i nastavlja.

– Čestitam novom gradonačelniku na imenovanju i očekujem još bolju suradnju u svim aktualnim u budućim projektima. Prema internim uputama Zavod za zapošljavanje nastavlja isplatu plaće, a od ove godine isplaćujemo i putne troškove zaposlenima koji su od prebivališta do mjesta rada udaljeni više od dva kilometra i to 0,75 lipa po kilometru. U naznaci su i neki drugi projekti poput pomoći starim i nemoćnim osobama, napomenula je Ruža Hrga.

Danijel Šamec je 32-godišnjak koji je zbog invaliditeta dugotrajno nezaposlen.

– Godinama sam tražio posao, ekonomist sam po struci, ali nikad nisam dobio posao. Drago mi je što sam dobio priliku raditi nekoliko mjeseci, a dalje me onda opet čeka borba i traženje radnog mjesta. Dosad sam skupio ukupno 13 mjeseci radnog iskustva, radio sam povremeno po mjesec ili dva na sezonskim poslovima ili kao pripomoć. Imam srednju stručnu spremu i završene brojne tečajeve, međutim ni to nije pomoglo u pronalasku posla. Mislim da je dobrim dijelom razlog nepronalaženja posla upravo i invalidnost koju imam, zaključio je Danijel.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *