21. svibnja 2018

U Gradu Bjelovaru održana besplatna edukacija za žene poduzetnice i za žene koje to žele biti

Virtualni ženski poduzetnički centar uz potporu Grada Bjelovara organizirao je besplatnu edukaciju za poduzetnice, i žene koje razmišljaju da to postanu. Edukacija pod nazivom „Od ideje do realizacije – što sve trebam da bih bila sama sebi šefica!“ otvorena je u srijedu 13. prosinca u maloj vijećnici Grada Bjelovara.

Nazočnima se uvodno obratio gradonačelnik Dario Hrebak koji je otvorio edukaciju, i rekao nešto više samom nastojanju grada da ulaže u gospodarstvo i njegov razvoj, te da stekne titulu „Grad prijatelj ženskog poduzetništva“.

– Jučer smo usvojili tax free model i još 30 mjera za pomoć poduzetništvu. Trebamo počet ohrabrivati građane da se bave poduzetništvom, i Bjelovar je ovim koracima počeo raditi na tome. Jedino tako se mogu stvarati nove vrijednosti i nova radna mjesta. Upravo stoga nam je jako bitno da poradimo i na ženskom poduzetništvu i pristali smo na ovu inicijativu. Zahvaljujem gospođi Saneli Dropulić što je došla sa svojim suradnicima i što će nam pokazati koje su to prednosti ženskog poduzetništva i objasniti nam korake kako pokrenuti vlastiti posao, rekao je gradonačelnik Hrebak.

Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, rekla je kako centar namjerno radi na ovoj pozitivnoj diskriminaciji, te da joj je zadovoljstvo što s današnjim danom Bjelovar staje rame uz rame s jedanaest drugih gradova u Hrvatskoj koji su prijatelji ženskog poduzetništva.

– Mi nemamo budućnost sa velikim tvornicama i velikim konglomeratima. Jedina budućnost je u malom i srednjem poduzetništvu. Poseban zamašnjak u gospodarstvu su žene. Trenutno je 30% registriranih pravnih subjekata u vlasništvu žena a ja se nadam da će ta brojka rasti. Također se nadam da će 2018. godina biti u znaku Grada Bjelovara, Grada prijatelja ženskog poduzetništva, i da ćemo imati tijekom cijele godine besplatne edukacije o temeljnim znanjima o poduzetništvu koje se rijetko gdje imaju čuti, poručila je Sanela Dropulić.

Maja Starek iz tvrtke „Showroom“ kroz svoj primjer razvoja tvrtke došla se obratiti svim sudionicama edukacije kako bi ih ohrabrila u početnim koracima. Od tvrtke koja je pružala usluge dizajna i opremanja evenata i vjenčanja „Showroom“ je došao do jedne od vodećih tvrtki u Hrvatskoj za iznajmljivanje sitnog inventara za opremanje eventara i vjenčanja, s međunarodnim suradnjama.

– Moj put nije bio lagan jer smo otvorili firmu u doba recesije. To je bila pomalo hrabra i luda odluka, ali valjda zato što smo žestoko krenuli od početka na kraju smo dočekali i uspjeh, objasnila je Maja Starek.

Starek nije jedina od sudionika u edukaciji čiji je cilj danas na otvaranju bio progovoriti o ustrajnosti, zaprekama, problemima i odlučnosti koja pokreće poduzetnika. Buduće poduzetnice su pak također dolazile iz različitih vidova života i različitih su struka, međutim sve ih vodi primarna volja za osobnim boljitkom i napretkom. Sudeći po interesu, bjelovarsko poduzetništvo u kombinaciji s mjerama koje će Grad donesti za pomoć istome, čeka svijetla budućnost.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *