22. svibnja 2018

U Gradu Bjelovaru održan sastanak s predsjednicima i predstavnicima bjelovarskih mjesnih odbora

Na području Grada Bjelovara nalazi se ukupno 38 mjesnih odbora za čije se djelovanje i održivost iz gradskog proračuna svake godine izdvaja znatan iznos. Upravo ta ulaganja Grada u 2017. godini te plan za 2018. predstavnicima mjesnih odbora predstavio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. Prezentacija se tako održala u petak, 19. siječnja 2018. u velikoj gradskoj vijećnici.

– Organizirali smo zajednički sastanak s predsjednicima i predstavnicima bjelovarskih mjesnih odbora, jer nam je vrlo važno čuti njihova mišljenja. Upravo oni predstavljaju sve krajeve Bjelovara. Dakako, ne mislim sjediti unutar četiri zida, zanimaju me sva mišljenja, ne samo onih u Gradskoj upravi. Želimo čuti što kažu ljudi u našem gradu. Do sada se kroz razgovore s predsjednicima uspjelo puno toga riješiti. Jedan konkretan primjer koji bih htio navesti je stočna vaga u Patkovcu. I ja sam jedan od onih koji je Gradu Bjelovaru pisao na temu problema u odboru, jer sam i sam bio predsjednik mjesnog odbora Ban Josip Jelačić. Trenutno je u Gradu Bjelovaru takva situacija da smo pročitali zahtjeve svih mjesnih odbora i uvrstili ih u današnju prezentaciju koja se odnosi na ulaganja u 2018. godini. Poznato vam je da idemo u projekt „Aglomeracija“ koji je ingerenciji Hrvatskih voda kroz 2018. i 2019. i težak 200 milijuna kuna kojih se planira uložiti u komunalnu infrastrukturu, rekao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Jedan od predsjednika odbora koji je sudjelovao na prezentaciji bio je i Željko Pavleković iz mjesnog odbora Stjepan Radić, drugog odbora po veličini u Bjelovaru.

– Do sada nismo osjetili neke velike beneficije što se tiče mjesnog odbora. Trenutno se kod nas sada uređuje jedna ulica, ali to je unutar dugogodišnjeg plana. Mislim da će do kraja ove godine biti sve završeno. Problema ima dosta. Od infrastrukture, uređenja cesta, do prilaznih staza koje nisu asfaltirane i uređene. Na današnjem sastanku ćemo upravo razgovarati o tim problemima. Ono što mene na neki način ljuti je to što Grad svake godine poziva da se pišu izvještaji o potrebama za uređenjem. Ja ih konstantno pišem posljednje tri godine, kao i zahtjeve. Mogu reći da se od svega toga realiziralo ama baš ništa. Tako da više uopće ne vidim svrhu da se sve to piše. Nadam se da će nova gradska vlast biti drugačija i da će se neke stvari, u zajedničkom dogovoru pokrenuti, zaključio je Pavleković.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *