24. travnja 2018

U Danima otvorenih vrata u vojarni Bilogora uživali vrtićanci i osnovnoškolci

Povodom desete obljetnice Gardijske oklopno – mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske OS RH, u vojarnama u Hrvatskoj održani su Dani otvorenih vrata. Tako je vojarna „Bilogora“ otvorila svoja vrata za vrtićance i osnovnoškolce, ali i ostale zaljubljenike u vojnu opremu.

Koliki je domet raketa ispaljenih iz bacača, za koliko sekundi se ispali četrdeset projektila kojima je naoružan tenk, čemu služe čudne čizme na pultu s opremom za obranu napada otrovima ili atomskim oružjem?

Ovo je samo dio pitanja koja su zanimala djecu iz Dječjih vrtića i Osnovnih škola. Na sva pitanja dobili su pravi odgovor od oružanih snaga vojarne Bilogora koja je i ovaj put pružila priliku javnosti za uvid u opremljenost i naoružanje Hrvatske vojske.

Ulašteni tenkovi i oklopna vozila oduzimala su dah. Neka od njih bila su toliko ulaštena za ovu izložbu da su izgledala kao da su upravo proizvedena u nekoj tvornici. Djevojčice i dječaci koji su došli organizirano sa svojim razredima iz škola ili koje su doveli njihovi roditelji iskoristili su i priliku da se popnu u sva ta čudesna vozila i zavire kroz nišanske sprave topova.
Jednaki interes izazvao je veliki tenk kao i malo amfibijsko vozilo koje može preplivati rijeku noseći u svojoj unutrašnjosti sedmoricu vojnika koji na obali kreću u bitku. Dio djece koja su u ponedjeljak posjetila izložbu u vojarni Bilogora, možda će jednog dana odlučiti postati i profesionalni vojnici.Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *