22. svibnja 2018

U Bjelovaru predstavljena „Majčina klupa“ povodom Nacionalnog tjedna dojenja 2017.

Nacionalni tjedan dojenja obilježava se svake godine u prvom tjednu mjeseca listopada i prati temu Svjetskog tjedna dojenja “Podržimo dojenje zajedno”.   Tim povodom je u Bjelovaru predstavljena Majčina klupa. Radi se o prostoru koji na javnom mjestu osigurava mogućnost mladim obiteljima odnosno mladim majkama da u potrebnom trenutku mogu nahraniti svoje dijete, a također je osiguran i prostor za prematanje. Nositelj projekta je Radio Terezija, a nastao je u suradnji s Udrugom za zdravo i sretno djetinjstvo. Uvidjevši važnost projekta, Grad Bjelovar se također priključio kao partner na projektu. Predstavnici istih, direktorica Radio Terezije Danijela Vusić, predsjednica Udruge za zdravo i sretno djetinjstvo dr. Marija Čatipović, i gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, održali su predstavljanje projekta Majčine klupe u utorak 3. listopada na Šetalištu dr. Ivše Lebovića.

– Ovo je divan mali projekt kojim grad Bjelovar šalje poruku da želi podići svoj standard nataliteta i kvalitete majčinstva. Ponosan sam što smo tek četvrti grad u Hrvatskoj koji je na ovaj način sudjelovao u podizanju standarda. Grad je u projektu sudjelovao sa 6.000 kuna, ali ono što je bitnije, da su se u projekt uključili i poduzetnici koji žele pomoći svome gradu. Grad će i u budućnosti biti otvoren za takve i slične projekte, poručio je gradonačelnik Dario Hrebak.

 

Danijela Vusić objasnila je kako su lokaciju odabrali zbog njene izuzetne posjećenosti. Naime, Majčina klupa nalazi se u sklopu dječjeg igrališta na Šetalištu dr. Ivše Lebovića.

 

– Sretni smo što smo ovako lako realizirali projekt i što smo jednostavno našli zainteresirane ljude koji su rado u njemu sudjelovali, dodala je Danijela Vusić.

Predsjednica Udruge za zdravo i sretno djetinjstvo dr. Marija Čatipović napomenula je kako je ovo dio projekta „Bjelovarsko-bilogorska županija prijatelj dojenja“,  koji traje već nekoliko godina i koji se provodi u suradnji s UNICEF-om i Ministarstvom zdravstva s ciljem promicanja svih aktivnosti vezanih za dojenje.

 

– Zaista mi je drago da dosljedno provodimo ovaj projekt, i da sve više se podržava dojenje. Danas su nam se pridružili i učenici Medicinske škole, a na jučerašnjoj priredbi su bili školarci svih uzrasta. Bitno je isticati važnost dojenja i upoznavati s njim sve dobne skupine, a nadam se da će naš trud s vremenom prijeći i granice županije, i podići postotke dojenja u cijeloj našoj zemlji, poručila je Marija Čatipović.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *