21. travnja 2018

U Bjelovaru počinje 20. Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assitej

  1. Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade održat će se u Bjelovaru od 8. do 12. travnja 2018., u organizaciji Hrvatskog centra Assitej, a pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara i Pučkog otvorenog učilišta.

Predstave će se izvoditi u Domu kulture i Bjelovarskom kazalištu, ulaz na sve predstave je BESPLATAN.

Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade održava se dvadesetu godinu zaredom, a u Gradu Bjelovaru već sedmu godinu što je dokaz dobre suradnje, rekla je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

Bastijančić je također istaknula da je cilj Susreta obrazovati djecu i mlade kao i prosvjetne djelatnike koji rade na području dramske umjetnosti.

_________________________________________________________________

Za organizaciju Susreta Grad Bjelovar je osigurao 20 tisuća kuna, rekla je zamjenica gradonačelnika i dodala da je želja Grada da se najmlađi i kroz kazalište kulturno obrazuju.

U sklopu 20. jubilarnog Susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade održat će se 12 predstava iz različitih dijelova Hrvatske; Virovitice, Zagreba, Čakovca, Pule, Velike Gorice, Osijeka, Hvara, Karlovca, ali i domaćina Bjelovarskog kazališta.

Više o programu i sudionicima manifestacije govorila je izvršna organizatorica Susreta Irena Hlupić Rašo.

___________________________________________________________________

Prosudbeno povjerenstvo će sve dane za vrijeme trajanja festivala boraviti u Bjelovaru i pomno pratiti svaku izvedbu, pojasnila je Irena Hlupić Rašo i dodala:

___________________________________________________________________

Hlupić je također istaknula da će nakon odgledanih svih predstava, Povjerenstvo proglasiti i najbolju predstavu.

Izvršna orgnizatorica Susreta Irena Hlupić Rašo pozvala je sve građane da dovedu djecu na predstave, a posebno osnovnoškolce i srednjoškolce koji mogu uživati u večernjim predstavama.

 

 

U Bjelovaru će jubilarni Suret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade  otvoriti kazalište iz Virovitice, u nedjelju 8. travnja, u 15,00 sati, a nakon njih će Bjelovarsko kazalište izvesti predstavu “Svirko Svemirko”.

 

Cijeli PROGRAM možete pogledati OVDJE.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *