23. travnja 2018

U Bjelovaru održana manifestacija “2. folklorne jeseni” Zajednica Mađara grada Bjelovara

U petak, 3. studenog u bjelovarskom Domu kulture održana je kulturna manifestacija pod nazivom “2. folklorne jeseni”. Manifestacija se održava drugu godinu zaredom u organizaciji Zajednice Mađara grada Bjelovara.

I ovogodišnja manifestacija pokazala je raskoš, bogatstvo i ljepotu mađarskih običaja, nošnji, kulturne baštine i sve ono čime se ponosi Zajednica Mađara grada Bjelovara.

Uz domaćine, u programu je nastupila Češka obec Bjelovar i gosti KUD “Tomislav” iz Svetog Ivana Žabno.

Uz brojne goste i vjernu publiku koja je uživala u tradicionalnim mađarskim plesovima, na manifestaciji je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec koja je na početku programa pozdravila sve prisutne u svoje ime i u ime gradonačelnika grada Bjelovara Daria Hrebaka.

– Izuzetna mi je čast biti ovdje pred vama i otvoriti ovu prekrasnu manifestaciju pod nazivom 2. folklorne jeseni.  Drago mi je da manjine u našem gradu održavaju svoju kulturu, tradiciju i njeguju svoje običaje. Stara poslovica kaže:  “Koliko jezika znaš, toliko vrijediš”.  Po tome je naš grad Bjelovar bogat grad, jer se u njemu govori nekoliko jezika, rekla je Bastijančić Erjavec i zahvalila se Zajednici Mađara grada Bjelovara na organizaciji ove lijepe kulturne manifestacije.

Poslušajte samo dio folklornih plesova Zajednice Mađara grada Bjelovara.

 

__________________________________________________________________

 

 

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *