24. svibnja 2018

U Bjelovaru održan ZID festival i Sajam mogućnosti u sklopu Dječjeg tjedna

Dječji tjedan traje od 2. do 8.listopada

 

Već tradicionalno, u prvom tjednu listopada organizira se Dječji tjedan u gradovima i općinama u suradnji s Društvima Naša djeca. Pod ovogodišnjim motom „Ljubav djeci prije svega“ Dječji tjedan je organiziran i u Bjelovaru, u Gradu – prijatelju djece.

U sklopu toga, u utorak, 3. listopada, na bjelovarskom korzu i oko paviljona održan je tradicionalni Festival zabave i druženja (ZID festival) i Sajam mogućnosti.

Kao i dosadašnjih godina, cilj priredbi je prikazati ponudu svih programa i aktivnosti koji su namijenjeni osmišljavanju slobodnog vremena djece i mladih, a koje provode kulturno-umjetničke, udruge tehničke kulture te sportske udruge, sve u svrhu zdravog i sretnog odrastanja u sigurnom i poticajnom okruženju.

I ove godine okupio se veliki broj Udruga  koje su predstavile svoju ponudu s raznim aktivnostima za djecu i mlade, a sve sa ciljem da svoje slobodno vrijeme provedu na jedan koristan i zanimljiv način.

Prije početka druženja, djecu i sve posjetitelje ovog sajma pozdravio je načelnik Policijske postaje Bjelovar Žarko Čanađija i zamjenica gradonačelnika grada Bjelovara, Valna Bastijančić Erjavec.

Nakon službenog djela, u sklopu ove edukativne akcije održan je i sportski dio aktivnosti, utrka na 100 metara, gdje su pobjednici  utrke dobili i zaslužne nagrade.

U sklopu Sajmu mogućnosti predstavio se i Modelarski Klub Bjelovar sa svojom tehnikom.  Predsjednik Kluba Mihael Pavlović rekao je da Klub broji oko 40-ak članova, od toga je preko 50 posto djece.

– Najviše djece imamo od 4 do 8 razreda, i s njima najviše radimo. Posvećujemo veliku pažnju djeci s ciljem da prenesemo znanje na mlade generacije kako bi se što više uključili u modelarske aktivnosti, i ono što je najvažnije da ostave kafiće i ulicu, rekao je predsjednik Pavlović i dodao da su danas predstavili raketu s trakom S6A koju su djeca sama napravila.

Ovdje možete pogledati PROGRAM DJEČJEG TJEDNA

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *