17. ožujka 2018

U Bjelovaru održan seminar pod vodstvom istaknutog hrvatskog redatelja i glumca Marija Kovača

Na seminaru-radionici za voditelje, redatelje i glumce amaterskih kazališta i skupina “Dramske vježbe i režija predstave”, koji je protekloga vikenda 23. i 24. rujna održan u Bjelovaru, bilo je edukativno, kreativno i zabavno. U pozitivnom i dinamičnom okruženju pod vodstvom redatelja i glumca Marija Kovača sudionici seminara otkrivali su tajne dobre režije i radili na rješavanju dramaturško-redateljskih problema te otkrivali jednostavna scenografska i kostimografska rješenja.

Dvodnevni seminar DRAMSKE VJEŽBE I REŽIJA PREDSTAVE u organizaciji Hrvatskog sabora kulture realiziran je u suradnji s Bjelovarskim kazalištem i Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije. Program je obuhvatio niz dramskih vježbi te rad na dramskim predlošcima u cilju usavršavanja glumačkih vještina, a značajan dio posvećen je i režiji predstave te jednostavnim scenografskim i kostimografskim rješenjima.

Uz edukativni program tijekom dana, sudionici su u večernjim satima (nakon seminara) uživali u izvrsnim predstavama u okviru 7. Komedija festa u organizaciji Bjelovarskog kazališta.

Na seminaru je sudjelovalo čak 35 polaznika iz raznih krajeva Hrvatske: Bjelovara, Zagreba, Karlovca, Petrinje, Županje, Dubrovnika, Sinja, Buševca, Đurđevca, Jastrebarskog, Kalinovca, Kaštel Kambelovca, Kutine, Međimurja i Zaboka. Zadovoljni održanom radionicom i cjelokupnim programom izrazili su želje i potrebe za novim radionicama.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *