21. veljače 2018

U Bjelovaru održan sajam ekoloških proizvođača, od sokova i slastica do povrća

Degustiralo se i kupovalo

 

U sklopu obilježavanja Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, u velikoj dvorani hotela Central, u subotu 30. rujna, održan je sajam ekoloških OPG-ova.

Vrijedni žitelji Bjelovara i okolice, ali i s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, te izvan nje izložili su svoje proizvode. Za razliku od onoga što se nudi u konvencionalnoj poljoprivredi, vrijedni proizvođači koji su odlučili napraviti korak dalje prema zdravom životu i očuvanju prirode, te održivoj proizvodnji pokazali su da zdravo povrće ima višestruke vrijednosti. Osim što je ukus daleko bolji, veća je i hranljivost tako uzgojene hrane.

Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik uz svu silu obveza odvojio je vremena i posjetio i ovu zanimljivu izložbu na kojoj se posebno interesirao za proizvode od lavande, ulje od koštica bundeve, razne voćne rakije, ali i povrće koje uzgajaju na ekološki orijentiranim malim obiteljskim gospodarstvima. Zastao je i na štandu s izložbom OPG-a koji se bavi uzgojem sportskih konja na ekološki način, a čija su grla postigla i svjetski priznate zapažene rezultate. Razgovarao je sa svakim proizvođačem ili vlasnikom OPG-a, te izrazio žaljenje što nisu nastupili na korzu, gdje je ostale štandove razgledao daleko veći broj posjetitelja. Zadovoljan s onim što je vidio, gradonačelnik je proizvođačima ekološke hrane predložio i suradnju s gradskom upravom u opskrbi ekološkim proizvodima s Bilogore i okolice.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *