21. ožujka 2018

U Bjelovaru održan Airsoft sajam koji je pokazao da “vojne igre” privlače sve više poklonika

U sklopu biciklističkog maratona “Terezijaner MTB XC”, na gradskom je korzu u nedjelju održan i drugi po redu Airsoft sajam. Organizatori događaja su Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar i lokalni airsoft klubovi ASK C.A.T te AU Oposum. Riječ je o jedinstvenom sajmu na razini Hrvatske. S ozbirom na velik interes građana i gostiju, može se reći kako tzv. “vojne igre” imaju sve više poklonika. Riječ je o airsoft, odnosno taktičkim igrama u kojima se koriste što autentičnije vojne uniforme, pribor i oprema.

Iz klubova poručuju kako se igre među igračima, nakon što otkriju svijet airsofta, počnu “širiti poput požara”. Posjetitelji su tako u samom centru Bjelovara mogli razgledati opremu i oružje koje se koristi u airsoftu, ali i sudjelovati u prezentaciji raznih hrvatskih airsoft klubova, razgovarati sa aktivnim članovima klubova, detaljnije se informirati o igrama.

– Ove godine imamo sedamnaest sudionika na sajmu, a pristigli su i prodavači airsoft opreme. Po nekim procjenama, u Hrvatskoj postoji tri i pol tisuće ljubitelja airsofta koji djeluju kroz 200 klubova. Bjelovarska manifestacija je zaista jedinstvena jer takva ista više nigdje u zemlji ne postoji. Zahvaljujući Turističkoj zajednici počeli smo Bjelovar promovirati u tom smjeru. Zato se nadamo da ćemo se svake godine širiti sve više. Gosti su ugodno iznenađeni kompletnom organizacijom. Vjerujemo da smo ove godine privukli veći broj ljudi, nego prošle. Slijedeće godine planiramo organizirati tribine sa bitnim temama koje muče airsoftere. Svakako ćemo ovu manifestaciju probati furati što dalje i što bolje, rekao je Denis Mišetić, predsjednik ASK-a C.A.T. iz Bjelovara.

Što se tiče ponude izlagača, posjetitelji su imali prilike vidjeti kako izgledaju uniforme nacističkih vojnika i mudžahedina ili pak uniforme sofisticirano moderno opremljenih vojnika 21. stoljeća. Veliku pažnju, kako među velikima, tako i među malima plijenili su šatori, oprema, oružje koje izgleda kao parvo, ali ispaljuje bezopasne projektile.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *