23. travnja 2018

U Bjelovaru na vodotornju održano natjecanje u simulaciji lednog penjanja na regionalnoj razini

 

„Dry tooling“ natjecanje, odnosno natjecanje u simulaciji lednog penjanja na regionalnoj razini održava se već petu godinu zaredom. 5. kolo regionalnog otvorenog prvenstva između Hrvatske, Slovenije i Srbije održalo se u subotu 18. studenog na Vodotornju na Boriku, a domaćin je bio Sportsko penjački klub GRIP iz Bjelovara.

– Simulacija se organizira deseti put po redu ali peti put po redu je organiziran u ukupnom obujmu natjecatelja. Ove godine prijavilo nam se sedam natjecatelja iz Srbje, šest iz Slovenije i petero naših natjecatelja. Za svrhu natjecanja sa svom opremom za ledeno penjanje simulira se penjanje po smjerovima koji su bez leda, objasnio je Siniša Atlija, predsjednik SPK Grip Bjelovar.

Atlija je također dodao kako među natjecateljima ima i vrhunskih sportaša koji se natječu na međunarodnim sportskim natjecanjima. Kvalifikacije su se održavale od 10 do 13 sati, a nakon toga uslijedilo je natjecanje najboljih sedmero, pri čemu je bilo nemoguće procijeniti tko bi mogli biti favoriti jer su svi željni pobjede.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *