21. ožujka 2018

U Bjelovar stigli frizerski trendovi sa svjetske scene

U Bjelovaru je ovaj tjedan otvoren novi frizerski salon i salon za uljepšavanje „Elle“. Ambiciozna i kreativna vlasnica, 39-godišnja Lidija Jakšeković iz Bjelovara najavljuje kako će u svojem radu biti drugačija, pratiti trendove koji se događaju na svjetskoj sceni te se prilagođavati potrebama lokalnog stanovništva, prvenstveno cjenovno, ali i u svakom drugom pogledu. Iako je imala priliku zaposliti se u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, kao majka dvoje djece, ipak je izabrala ostati u Bjelovaru i pokrenuti vlastiti posao.

– Školovala sam se za frizerku i završila vizažističku Akademiju Calegari u Zagrebu. Do sada sam stekla dosta iskustva u nekoliko područja. Radila sam na mjuziklu „Pacijenti“, na raznim kazališnim predstavama, na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, revijama visoke mode. Smatram da mi je dosadašnje iskustvo dovoljno da krenem u poduzetničke vode i svojim sugrađanima ponudim neke potpuno nove usluge. Za početak ću raditi sama, a nakon nekog vremena namjeravam zaposliti još ljudi i proširiti ponudu salona. Dok sam bila vezana za Zagreb, što kroz obrazovanje, što kroz posao, svakodnevno sam putovala. No, osjetila sam da mi je mjesto uz djecu i obitelj i krenula u poduzetnički pothvat. Kratko vrijeme sam već imala svoj salon, ali sam ga zbog školovanja na akademiji morala zatvoriti, kaže Lidija.

Ova Bjelovarčanka se frizerstvom bavi od 1996. godine kada je završila školu. Majstorski ispit je položila 2005., da bi na vizažističkoj akademiji diplomirala prošle godine. Osim klasičnih frizerskih usluga, Lidija Jakšeković najavljuje i ponudu zanimljivih noviteta.

– Primjerice, imat ćemo tzv. „vruće škare“. Riječ je o posebnoj tehnologiji zavarivanja oštećenja i lomova kose. Tu je i brazilsko feniranje i olapleks. O puno toga razmišljam i cijeloj priči ću dati jednu notu posebnosti. Nekih stvari u Bjelovaru nema, a vjerujem da su potrebne i da će klijentima biti zanimljive. Planiram se također povezati i sa još nekim bjelovarskim obrtnicima, u svrhu unapređenje svoje, ali i njihove djelatnosti. S obzirom na moje zanimanje, zanimljivi su mi cvjećari, saloni vjenčanica i slično. Cilj toga je bolji plasman na tržištu, jer skupa možemo napraviti puno više, nego pojedinačno, otkriva Jakšeković te najavljuje i održavanje prezentacija dermo rolera u salonu, kao i ponudu antialergijskih boja za kosu.

Podršku mladoj poduzetnici došao je dati i novoizabrani bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Lidiji je zaželio puno uspjeha u poslu, dobru promociju kako bi građani prepoznali njezin trud, iskustvo, stečene vještine i znanje.

Ako želite uživati u majstorskim rukama naše Lidije Jakšeković, onda posjetite Salon „Elle“ u ulici Hrvatskih branitelja 2. ili nazovite na broj:  098/9125666

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *