26. travnja 2018

“Tri jablana“ predstava nastala prema istinitom događaju dirnula bjelovarsku publiku

Predstava “Tri jablana” Gradskog amaterskog kazališta Županja gostovala je 18. studenog u Bjelovaru. U sklopu Dana Matice hrvatske u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a na Dan sjećanja na Vukovar, u Domu kulture održana je predstava koja je autoricu Snježanu Puljić inspirirala istinitom pričom. Goste je uvodno uoči predstave pozdravio bjelovarski pjesnik i tajnik Vijeća ogranaka Matice hrvatske Bjelovarsko-bilogorske županije Slaven Klobučar, te im zahvalio na dolasku.

– Moje srce je večeras veliko i sretno jer smo ovim gostovanjem, osim što smo se sjetili žrtava Vukovara i Škabrnje, nakon dvije godine napravili jedan novi most suradnje između Županje i Bjelovara, rekao je Slaven Klobučar koji se na pomoći oko suradnje zahvalio i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Gradu Bjelovaru.

Predsjednica Gradskog amaterskog kazališta Županja i autorica dramskog teksta „Tri jablana“ Snježana Puljić rekla je kako je ovo drama slavonskog karaktera, pisana prema istinitom događaju, a govori o vremenu koje majka proživljava nakon što izgubi tri mlada sina.

– Predstava je tužna, teška, i nitko ne očekuje tako nešto od nje. Međutim, ja sam uvijek za to da treba u životu ići red tuge, red sreće. Tako se više cijeni sreća, a svi mi imamo neke događaje u životu koje moramo naučiti nadživjeti. Publika na kraju nikad nije ravnodušna, ali mislim da smo napravili pravu stvar, jer ako publika doživi neku katarzu i sjeća se još danima i osjeća što je gledala, onda se zna da je predstava postigla svoje, rekla je Snježana Puljić.

Kako je dramski tekst prepun emocija i bezgranične roditeljske ljubavi svjedočila je i bjelovarska publika, koja je kao i ostali posjetitelji dosad proživljavala tugu, radost, uspomene, i sjećanja isprepletenih dijelom imaginarnih ali i stvarnih događaja. Još jednom svi su se podsjetili kako sudbina ponekad zna biti okrutna, te kako je život nepredvidiva cesta na kojoj se neočekivano spotičemo i padamo, ali se isto tako podižemo i nastavljamo dalje prema cilju.

___________________________________________________________________

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *