22. svibnja 2018

Teakwondo klub Bjelovar bogatiji za četiri crna pojasa, članovi uskoro putuju na državno natjecanje

Taekwondo klub Bjelovar organizirao je svoje tradicionalno druženje za članove kluba u prirodnom ambijentu okruženom zelenilom bilogorskih šuma. Svake godine, povodom završetka školske godine, vježbanja i natjecanja, vodstvo kluba organizira druženje za svoje članove, njihove roditelje i prijatelje kluba. S obzirom na sportski duh okupljenih, ni ovo druženje nije proteklo bez sportskih aktivnosti koje su „krojene“ prvenstveno prema željama djece. Vodstvo kluba zadovoljno ističe kako tradicionalno okupljanje iz godine u godinu broji sve više članova, prijatelja i simpatizera kluba.

Inače, Taekwondo klub Bjelovar osnovan je 1969. godine, otkada uspješno okuplja članove od malih nogu. Otada su u klubu stasali mnogi borci koji redovito osvajaju europska i svjetska odličja. Danas klub broji 80 članova koji su podijeljeni u dvije selekcije. Najmlađi uzrast djeluje u početnoj grupi, gdje 20-ero djece u dobi između pet i šest godina uči osnove taekwondo-a, dok grupa kadeta i juniora broji 60 članova.

– Trenutno imamo tri trenera, a to su Sanja Marić, Tadija Tirić i Marijan Pavičić. Oni treniraju tri grupe polaznika, koji su uzrasta od „kikića“ pa sve do starijih. Sudjelujemo na svim regionalnim, klupskim i državnim natjecanjima. Zadovoljni smo rezultatima, iako na njima ne inzistiramo, već članovima govorimo kako je najvažnije sudjelovati. Najbitnije nam je da se djeca redovito bave sportom, tako da za nas to predstavlja jedan sveobuhvatan rad jer niti sam sport niti sam trener neće moći zadržati dijete da dolazi u klub. Važno je dobro druženje, pristupačnost prema djeci, te trener koji će ih kroz sve poticati i motivirati, rekao je Marijan Pavičić, predsjednik Taekwondo klub Bjelovar i dodao da klub s treninzima u dvorani počinje sa novom školskom godinom kada se upisuju i nove generacije.

Sezona završava završetkom školske godine i polaganjem za više pojaseve. Nakon toga organizira se nekoliko opuštenih treninga koji završavaju već spomenutim tradicionalnim druženjem. Predsjednik kluba također je najavio i njihovo sudjelovanje na državnom natjecanju u Zadru 24. lipnja, te kako je klub bogatiji za čak četiri crna pojasa prvi dan. Njihovi ponosni vlasnici su Petra Klobučić, Lucija Marić, Nika Pavičić i Josip Tuškan.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *