24. travnja 2018

Stiglo PRIOPĆENJE gradonačelnika Čazme Dinka Piraka vezano za pad stropa u osnovnoj školi Čazma

Kao što je najavljeno „Pad stropa u školi postat će senzacionalna politička vijest koja se prelama preko najmlađih“ TO SE I DOGODILO.

Nadam se da strop dalje ne pada, ali zato stižu PRIOPĆENJA. Prvo je stiglo od gradonačelnika Grada Čazme Dinka Piraka.

 

PRIOPĆENJE donosimo u cijelosti

 

 Poštovani!

Budući da me se spominje i proziva u medijima vezano uz slučaj propadanja stropa u Osnovnoj školi u Čazmi, osjećam se dužnim ovim putem obratiti javnosti. Prije svega želim reći da je velika sreća što se ovo dogodilo dok djece nije bilo u školi jer bi u protivnom netko vjerojatno poginuo. U Osnovnu školu u Čazmi, baš kao i mnogih mojih sugrađana, idu i moja djeca, tako da ovaj slučaj uzimam više nego ozbiljno.

Kao što je poznato, Grad Čazma već nekoliko godina bezuspješno pokušava preuzeti upravljanje nad Osnovnom školom Čazma od Bjelovarsko – bilogorske županije. Imamo saznanja da Županija dio sredstava namijenjenih čazmanskoj osnovnoj školi usmjerava na otplatu kredita za sportske dvorane izgrađene u drugim mjestima, zbog čega se u našu školu ne ulaže. Rezultat je, na žalost, svima vidljiv. Djelomično razumijem financijske poteškoće županije, ali nikako ne mogu shvatiti zašto nas onda barem ne uključe u financiranje putem programa resornih ministarstava ili europskih natječaja, nego smo i iz toga izostavljeni.

Gradsko vijeće Grada Čazme ponovilo je zahtjev za preuzimanjem škole od BBŽ, koji je ponovno upućen Županijskoj skupštini, a podržalo ga je Vijeće učitelja, Školski odbor, a na kraju krajeva i svi građani putem svojih predstavnika u Gradskom vijeću. Nadam se i vjerujem da će Županija konačno udovoljiti zahtjevu građana grada Čazme i prepustiti nam upravljanje nad osnovnom školom, baš kao što je to učinila u slučaju Grada Bjelovara. Mi ćemo o svojoj djeci brinuti puno bolje, a Županija će imati jednu brigu manje.

  

GRADONAČELNIK

    Dinko Pirak, prof., v.r.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *